Máme tu po roce zase ty Vánoce aneb Ježíšek se činil - Gabux

Máme tu po roce zase ty Vánoce aneb Ježíšek se činil

by - 19:47



Tohle už je každoroční klasika. V loňském článku najdete i články z let minulých a můžete si minimálně všimnout, že jsem se docela posunula. Je to asi jediná forma článku, která pravdu vychází každý rok, takže je na nich vidět postup. Máte nějaký takový článek taky?

Ale teď už se přesuňme k tématu. Vánoce. Já miluju Vánoce a tyhle Vánoce jsem si užila jako každé jiné. ALE. Ano, má to velké ale. Letos jsem pekla jen jeden druh cukroví. Zbytek zvládli taťka s mamkou. Upřímně? Chybělo mi to. Stejně tak mě rozčílilo, že dávali Grinche tak brzo, takže jsem se na něj nedívala v televizi, ale jen na notebooku. A já Grinche miluju, takže se cítím ošizená.

Co se týče tradic, tak tatínek opět pekl vánočku a ona byla opět výborná. Velké překvapení přichází ohledně zlatého prasátka. U mě teda ne. Já ho držela jako každý rok. Letos se ke mně přidal i můj tatínek! A světe div se. I brácha! I když tam to nebylo úplně dobrovolné. Ale řekněte, když on slezl dolů po druhé hodině odpolední a my na Vánoce večeříme chvilku po páté, tak by byla škoda už to prase nedodržet!
Letos jsme nezapomněli ani na lodičky a měli jsme je klasicky ve skořápkách. Tak nějak musím přiznat, že jsem na první pokus odjela kamsi doháje, zatímco ti tři se drželi pospolu. Tak to pěkně děkuju. Ale na další pokus jsem se už držela jako klíště! Mimochodem to vypadalo, že moje svíčka shoří jako první, protože se pálila neuvěřitelným tempem, ale nakonec hrozně blafla taťkova a a následovala ji mamčina. Moje zhasla až jako třetí, takže tak tipuju, že mi to předpovídá výdrž nebo tak něco. Ale to jen tak hádám.

Pojďme se ale podívat, co jsem našla pod stromečkem a co ode mě našli ostatní. Můžu vám slíbit, že se zasmějete. My se zasmáli!

Vánoce doma

Letos jsem měli první Vánoce v novém domečku. Bylo to zase jiné, ale opět kouzelné. Tatínkův velký betlém dělal svoje a moje maminka je neskutečně šikovná a díky ní celý obývák na nás dýchal vánoční atmosférou.


Co se týče oblečení, tak jsem dostala boží mikinu se srdíčky, která se hodí i k sukním. Nemůžu si vzpomenout, kdy naposledy jsem na sobě měla mikinu, která nebyla na doma. Pak jsem dostala legíny se vzorem košile - dokonalost! Dvoje tepláky, které vypadají stejně, ale jedny z nich jsou tříčtvrťáky. Košili a dvě trička. Naprosto dokonalý župan, který má kapuci a ouška a je neuvěřitelně heboučkej! Kdo mě sleduje na instagramu, tak už ho viděl několikrát v akci, jak se říká. Ponožky s Minnie a Mickey Mousem a dvoje heboučké a teplé páry ponožek.

U mě nesmí žádný rok chybět knihy. Velkou radost jsem měla z Pupíků. Vím, že hodně letěli, když jem byla mladší, ale já svou lásku ke komiksům našla až teď, takže jsem je musela mít. Když už jsme u komiksů, tak jsem dostala ještě Život mi pije krev, což bylo překvapení. Ježíšek nezapomněl ani na thrillery a přinesl mi Ledové sestry a Za zavřenými dveřmi. Dalším překvapením byla kniha Okamžiky štěstí. Ani sám Ježíšek do poslední chvíle nevěděl, ke komu ta kniha poputuje a to mi přijde úsměvné. A největší šok jsem měla u knihy Jíme zdravě. Ale už jsem zkoušela jeden recept!

Co se týče elektroniky, tak jsem dostala své vysnívané Airpods a můžu s klidným srdcem říct, že je to dokonalý vynález. Také jsem pod stromečkem nalezla novou Powerbanku a ta se bude hodit.

Co se týče ostatních věcí, tak jsem pod stromečkem našla nejvíc voňavý deodorant. Brož ve tvaru sovičky, kterou už jsem i využila a svíčku ve tvaru sovy, kterou nikdy nezapálím, protože sova. A neuvěřitelnou radost mi udělala termoska, kterou teď využívám na 200%! A nakonec jsem si nechala největší překvápko. Funko Pop Belatrix a Deadpoola. Je to obrovské překvápko, protože vím, že můj Ježíšek příliš nemá rád tyhle "hovadinky" na které se jen práší. O to větší radost z nich mám!
Takže největší překvapení? Župan a funko pop.

Zapamatujte si to soví tričko. Pokud mě sledujete na instagramu, tak už jste ho mohli vidět. Až na to, že jste neviděli tohle konkrétní, ale to, které už mám dva roky.

Společně jsme ještě dostali i s osazenstvem níže lístky do divadla. Pro tentorkát je to změna a zamíříme na představení do divadla Jatka78. Neskutečně se těším!

Vánoce u babičky 

Letos to i u babičky bylo poprvé jiné. Jeden stromeček v domácnosti dole a jeden stromeček v domácnosti nahoře. Stromeček dole byl schválen. Byl to pořádný macek. Ale babička si letos pořídila jen takový decentní stromeček, který taťka nazval roštím. Ale ozdobenej byl hezky, babičko!


Dostala jsem soví naušnice. Na fotce příliš vidět nejsou, ale jsou parádní! Pak jsem dostala mastičku, která je prý dokonalá na rýmu. Tak jsem zvědavá. Nová černá kabelka nesměla chybět!

Ach ano, zase knihy. Tady jsem dostala Jeden z nás lže, což je young adult s prvky thrilleru a musím říct, že jsem tuhle knihu slupla jako malinu. Dokonalý příběh, můžete se těšit na recenzi. A taktéž jsem našla thriller Nejsem mrtvá na který jsem upřímně zvědavá.

Co se týče oblečení, tak jsem dostala dva skvělé svetříky. Puntíkaté ponožky, které miluju. Jsou pohodlné a hlavně puntíkaté. A skvělé melounové ponožky! A určitě jste si všimli i těch obrovských ponožek se sobíky. Jsou mega teplé a nekloužou! Prosím, všimněte si toho sovího trička. Takže už mám třetí. Nejvtipnější je, že jedno mám v S, druhé v M a třetí v L. A Sko je větší než Mko. O docela dobrý kus.

A vidíte ten los? Na výhru se potřebovalo šest stromečků. Hádejte kolik jsem měla já. Pět samozřejmě, jak jinak. Tak aspoň že byla pod stromečkem i ta peněžní injekce.

Co jsem komu dala já


Jsem známý knižní Ježíšek a na tom se ani nic měnit nebude. Knihu Copywriting jsem nadělila mé drahé mamince a doufám, že jí pomůže a inspiruje. Dva díly mangy Naruta jsem darovala bráchovi. Letos mi dal zabrat. Původní dva dárky jsem totiž prošvihla a musela jsem šáhnout po plánu C! Všude kolem černý les putoval k babičce a doufám, že se jí bude líbit. O Nebezpečné laskavosti jste již mohli slyšet, jelikož se teď natočil i film. Tahle kniha ale putovala k Verunce (teta).
Letos jsem i jeden dárek vyráběla a jedná se o "knížečku" Švýcarsko, kterou jsem vyrobila a darovala dědečkovi za tu úžasnou dovolenou na kterou nás s bráchou vzal.

Vidíte ty staré "konzole"? Já si je pamatuju z dětství a když jsem je objevila, tak jsem věděla, že je musím objednat. Modrá putovala k taťkovi a žlutá k Míšovi. K Míšovi putovala i rubikova kostka, kterou už se po několika hodinách tvrdé práce naučil i skládat bez návodu!

Šampuk jsem koupila Verunce, jelikož vím, že má ráda přírodní kosmetiku. A šampon od Lush putoval k mamince. Neboj mami, já to s tebou jen tak nevzdám.

Houbařský nožík putoval k Verče a Míšovi. A dřevěný motýlek s kapesníčkem našel svůj nový domov u tatínka. Upřímně doufám, že se tam bude mít dobře.


Vánoce s přáteli



Na koleji jsme si taky udělali Vánoce. Vytvořili jsme bramborový salát, udělali řízky, napekli cookies, udělali svapitána a svařák a prostě si užili ten čas spolu. A jen tak mimochodem, to jídlo bylo výborné. A bramborový salát řadím na druhé pomyslné místo. Na ten od taťky to nemá, ale pochutnala jsem si. Což se mi často u bramborových salátů nestává. A když už jsme u něj, tak by mě zajímalo, jestli do něj dáváte jogurt/smetanu? Protože někteří kluci nám nechtěli věřit, že se to do něj normálně dává. 

Co jsem komu dala? 
Zahrála jsem si na tajného Ježíška a některé dárky pečlivě naplánovala a neočekávala nic nazpět. Ohledně jiných jsem byla domluvená. 



Co se týče těch knížeček, tak je na každé ještě řetízek. Každý jiný, ale podobný. Tyhle dva dárky putovaly ke dvoum slečnám, které tu pro mě tento rok byly nejvíce. Já si dovolila koupit si řetízek také. Podobný, ale jiný. A v tom je ten příběh. Obě slečny jsou pro mě neuvěřitelně důležité a mám radost, že jsem přišla na to, jak to dát najevo. To, že se jmenují stejně je jen náhoda, ale přivedlo mě to k nápadu dát jim stejný, ale přece jiný dárek.

Čokolády putovali k sousedům a spolubydlící, která ode mě dostala ještě eknihy. Čokoláda s Bertíkovýma fazolkama putovala k jednomu páru, který se hledal, až se našel.

Severus Snape a Bertíkovy fazolky putovali ke kamarádovi, který mi je opravdu velmi blízký a nedám na něj dopustit. A k jeho spolubydlícímu, který mě občas přivádí k šílenství, doputovala styling pasta na vlasy a opět mé oblíbené Bertíkovy fazolky.

A přesto jsem něco dostala


Dostala jsem naprosto dokonalé Harry Potterovské ponožky! Jsem z nich nadšená ještě dneska. Pak zajímavou knížečku Chovejte se jako kočka ke které jsem měla přiložený neuvěřitelně milý vzkaz. Na fotce nejde příliš přečíst, ale mě to nemrzí. Ráda si ho nechám jen pro sebe. Zcela nostalgicky jsem dostala VOSS vodu. Připomnělo mi to mnoho vzpomínek. A nakonec jsem dostala neuvěřitelně voňavý tělový peeling

A nakonec 

Dovolím si sem zkopírovat body z článku loňského, jelikož si myslím, že jsou stále aktuální a přidám k nim pár nových. Zde již nic zvýrazňovat nebudu, protože bych musela zvýraznit celý text.

  • Pokud chcete, aby vás respektoval a měl někdo jiný rád, tak nejprve musíte začít mít rádi sami sebe. Mějte se rádi. Přestaňte se ptát na povolení. Nepřemýšlejte nad tím, co si o vás ostatní pomyslí, pokud něco uděláte. Nelžete. Ani kdyby to mělo ušetřit city někoho jiného. Je lepší být zraněn pravdou než být ukolébán lží. Přestaňte se bát, že někoho zklamete. Je to váš život a vy si ho můžete žít, jak chcete vy. Pokud uděláte chybu, tak si její následky ponesete vy a ne někdo jiný. Rozhodujte proto sami za sebe a nenechejte nikoho, aby vámi manipuloval. Nepotlačujte svoji osobnost, své myšlenky, sny, cíle ani pocity.
  • Taky nezapomínejte, že každý rok přináší to dobré i to zlé. Vychutnávejte si to dobré a přijměte to zlé. Berte si ponaučení z každého dne. Využívejte své zkušenosti. 
  • Chraňte si, co máte. Milujte lidi, kteří pro vás něco znamenají. Odpouštějte. I těm, co si to nezaslouží. Nemusíte si je znovu pustit do života. Ale když jim odpustíte, tak z vás spadne určitá zátěž. Začínejte nové věci a jděte si za tím, co vás baví. Nemějte strach. Nenechte se jím limitovat. Protože mezi vámi a vašimi sny stojíte jen vy sami!
  • Nebojte se změn. Pokud vás něco užírá, tak s tím něco udělejte. Zvolili jste špatnou školu či práci? Není nic jednoduššího než ji změnit. Nezapomínejte, že psychické i tělesné zdraví je milionkrát důležitější než dvě písmenka před jménem nebo peníze. Protože ty písmenka si dodělat můžete a peníze můžete vydělat. Ale zdraví už vám nikdo vrátit nemusí. Važte si ho a chraňte ho. Odstřihněte se od věcí, co vás jen vysávají a nedávají vám nic nazpět. To samé platí o lidech. Vyneste si odpadky ze svého života.
  • Darujte svůj čas lidem, které máte rádi. Protože čas je to nejcennější, co můžete darovat. Přestaňte ho trávit s lidmi, kteří neocení vaši přítomnost. Začněte si svého volného času vážit. Využijte ho na stmelování vztahů s lidmi kolem vás, na věnování se koníčkům, relaxování, dívání se na seriály a filmy či na studování nečeho, co vás opravdu baví a zajímá. A hlavně nezapomínejte, že volný čas je pro psychické zdraví stejně důležité, jako voda pro to fyzické. Každý ho potřebuje a pokud ho tělu nedáte, tak si o něj řekne jinak. 
  • Mně osobně je jasné, že stále budu utrácet za kraviny na aliexpressu a taky za knihy. Taktéž si uvědomuji, že stále budu milovat moře, bouřky, slunce a zimní sporty. Zůstane mi i strach z pavouků a respekt ze tmy. Harry Potter zůstane mým druhým světem. Stále budu nenávidět vstávání a budu chodit spát pozdě, i když ráno budu vstávat. A stejně se neponaučím. Budu dále číst, psát, malovat, tvořit, fotit. Taky nepřestanu pít, nezhubnu a nestane se ze mě pilný student. Každý den se mi budou měnit nálady z minuty na minutu. Budu se smát, brečet, milovat i nesnášet. Budu veselá i smutná. Prostě a jednoduše to budu stále já. To, že rok mění číslo neznamená, že se změním já.
  • A teď ukradnu z facebooku jeden krásný text z jednoho obrázku. A velmi pravdivý! Nezhubla jsem, neponaučila jsem se, neušetřila, ani nepřestala pít. No a co? Svět se nezbořil a život je stejně super!

A co vaše Vánoce? Co vás nejvíce potěšilo a co překvapilo? Máte nějaké tradice? :)



Mohlo by se ti líbit

27 komentářů

  1. Čakal som veľa veci medzi tými darčekmi, ale tie úplne retro konzoly s kockovanými formulami sú top :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Já si je furt pamatuju a musela jsem je koupit a drovat! Taťka na to stále ujíždí :D

      Vymazat
  2. Dostala si úžasné veci a úprimne, ako som scrollovala dole, stále som našla novú a novú vec, ktorá bola podľa mňa úplne najlepšia! Každopádne zbožňujem všetkú tu Harry Potter tematiku!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné dárky jsi dostala a krásné dárky jsi i darovala! Jsem si prohlížela ponožky a jsou fakt rozkošné a knihy jsou krásné! Pupíky jsem četla jako malá ale vůbec si nepamatuji o čem to je :D

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Já jsem o Pupících vždy jen slyšela a jednou jsem na ně koukala v knihkupectví - hrozně dávno už. Tak jsem si řekla, že už je načase si je přečíst! :)

      Vymazat
  4. Krásného a bohatého Ježíška jsi měla! Ty konzole jsme měli doma taky :D :D Ponožky jsou skvělým dárkem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konzole jsou nesmrtelné :D Ponožky patří k Vánocům. :)

      Vymazat
  5. wow krásné dárky jsi vymyslela!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná nadílka jak od tebe tak pro tebe :) a moc se mi líbí všechny body nakonec a fakt s nimi souhlasím, hlavně aby si člověk ten život užíval a ne jen přežíval :) a co se tyče salátu my do něj smetanu ani jogurt nedáváme :D btw. Ty konzole jsem neviděla od svého dětství děkuju za krásnou nostalgickou vzpomínku doufám, že udělali radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Jsem ráda, že si ty body někdo přečetl.
      Ty jo. Salát bez smetany či jogurtu. Wow. :D
      Udělaly velkou radost! Taťka stále hraje.

      Vymazat
  7. Veru, tvoj Ježiško bol bohatý... asi si až nadmieru poslúchala :D ale tie ponožky a funko pop sú dokonalé <3 keby nerobili škrt cez môj rozpočet, tak by som ich tiež mala viac :D

    Jaji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vždycky moc hodná :D Jooo ponožky jsou láska. Já jsem si zatím nekoupila ani jednu funko sama, ale jo jsou drahé, ale krásné.

      Vymazat
  8. Tak to byl hodně bohatý Ježíšek... Belatrix je naprosto úžasná! Už dlouho se po této Funko figurce dívám, ale stále si říkám, že ji přeci nepotřebuji. - Jsem zvědavá, jak v tomto přesvědčení ještě dlouho vydržím XD - Já měla asi na Vánoce největší radost z povlečení na postel, které jsem vůbec nečekala. :)) Ovšem na Vánocích je stejně vždy nejlepší ta pohoda, kterou si s rodinou snažíme co nejvíce užít. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Belatrix je láska. Je sice šílená, ale boží! :D
      Já jsem první funko dostala až v říjnu k narozeninám a teď mám tři. Taky je čistě teoreticky nepotřebuji, ale asi nutně potřebuji teď doplnit HP postavy no...
      Pohoda je rozhodně to nejlepší, ale povlečení určitě taky hodně potěšilo :)

      Vymazat
  9. Po dlouhé době jsem se zase začetla do nějakého článku :) Moc pěkné shrnutí všeho, co je s Vánoci spojeno. A připomínáš mi mě samotnou loni, kdy jsem dostala svíčku ve tvaru králíčka a taky ji nikdy nezapálím. Prostě ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším :)
      Tak takový krásný svíčky se nezapalujou! :D

      Vymazat
  10. Krásné dárky a skvělý článek. Pěkně sis s ním vyhrála. Na těch herních konzolích jsem se jako malá hodně nahrála.❤️

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to na opravdu krásné a pohodové Vánoce, tak to má být :) Dárečky jsou opravdu nádherné, jak ty, které jsi dala, tak ty, které jsi dostala. Obzvlášť pak ty Potterovské ponožky. Vůbec se nedivím, že tě tak nadchly. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Vidím, že u vás byl Ježíšek štědrý ze všech stran. :) Snad jsi rok ukončila se vší parádou a máš fajnový i leden. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Sovi a HP veci jsou boziii!!! Boziii!!! Ja si setrim bertikovi fazolky, co jsem dostala:))) a tesim se na suchy z nosu. Kazdopadne odkud je kabelka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nešetři je dlouho, pak už se nedají jíst :D Bohužel netuším odkud kabelka je.

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)