6 Ježíšků na scéně aneb Vánoce 2020 - Gabux

6 Ježíšků na scéně aneb Vánoce 2020

by - 12:03


V roce 2019 se toho stalo tolik, že jsem po jeho konci ani neměla chuť psát klasický vánoční článek. Teď mám sice 2 měsíce zpoždění, ale chtěla bych se k této tradici vrátit.

Od posledního článku tohoto typu tu přibylo mnoho nových tváří. Chtěla bych tedy jen připomenout, že tento článek nemá sloužit ke chlubení. Ale naopak má být inspirací, kde máte hledat tipy na dárek pro kohokoliv vás napadne. Píšu ho pro vás, protože podle čtenosti vím, že je to tip článku, které máte rádi.
 
Letos jsem měla rekordní počet Ježíšků. A to nepočítám Ježíšky s přáteli nebo v práci.  Bylo to dost hektické, ale skvělé. A jaké jsem tedy měla? S přítelem, u jeho prarodičů a u jeho rodičů. Pak jsem měla Vánoce s mamkou a následně velké Vánoce u babičky, které byly spojené i s taťkou.
Nebudu se tady rozepisovat o všech, protože si nemyslím, že by lidi u těchto článků zajímala ta omáčka okolo. Ale o některých se vám rozepíšu. Proč? Protože pro mě hodně znamenaly.


Vánoce s mamkou

Tyhle Vánoce jsme si uspořádali 18.12. Byla jsem tam já, mamka a brácha. Celý den jsme měli krásnou pohodu plnou pohádek a cukroví. Maminka mi udělala na večeři moji nejoblíbenější polívku na světě - zelňačku a pak už nás čekal Ježíšek.

Co jsem nadělila já


Mamince jsem nadělila 2 hrnečky. Z toho jeden od Protivný sprostý hrnky s nápisem - Jsem máma, čumíš co? Krém na ruce od Yves Rocher v cestovním balíčku. Nemohla chybět ani krásná voňavka ICÔNE. Ponožky jsou základ Vánoc, to ví každý. Takže ani tady nemohly chybět. Pro mamku jsem vybrala krásky s lamy. Ráda rozdávám knihy a tak mamka dostala Prvok, Šampón, Tečka a Karel od českého autora Patrika Hartla. Z mého milovaného Lushe dostala medvídka s limitované edice, což je mýdlo. Nezapomněla jsem ani na vlasy a darovala jsem mamce Lux Oil šampon.U bráchy to je kratší. Znáte to. Takže dostal ponožky, který mi přijdou naprostou dokonalé. Zase z Dedolas. A krásnou voňavku.

Co mi nadělil Ježíšek


Začneme asi tím, že ty piva nejsou pro mě, ale pro přítele. A když už jsme u něj, tak budeme pokračovat společnými dárky. Společně jsme dostali dvoje povlečení. To puntíkatý naprosto miluju! K tomu samozřejmě prostěradla. Společně jsme taky dostali dvoje světýlka. Ale buďme upřímný. Budou spíš asi pro mě.
Miluju knihy. Od tohoto Ježíška jsem dostala Vrány od české autorky Petry Dvořákové. U českých autorů ještě zůstaneme. Dostala jsem Konec prokrastinace. Dále jsem dostala thrillery Ghostwriter (v češtině, nechte se zmást) a Nevěřte tomu. A nakonec Americkou princeznu na kterou jsem hodně zvědavá. 
Mimo knihy jsem dostala moji nejoblíbenější voňavku na světě Lanvin Éclat d'Arpège. Ponožky jsou přece základ, takže ty taky nechyběli. Od Mary Kay jsem dostala masku. Kromě této jsem dostala další tři jednorázové. Také jsem dostala výživu na nehty a lak na nehty. Brácha mi vtipně dal Tamagotchi. A proboha. To furt řve! A oboustrannou sovičku.

Vánoce s přítelem

Moje první Vánoce bez rodiny.
První Vánoce, kdy jsem vybírala stromeček.
První Vánoce, kdy jsem pekla sama cukroví.
První Vánoce, kdy jsem sama zdobila stromeček podle sebe.
První Vánoce, kdy byla příprava večeře na mých bedrech.
První Vánoce, které byly úplně jiné než kterékoliv předtím.

Dělala jsem nakonec 6 druhů. Perníčky, které miluju. Vanilkové rohlíčky, který mi chválil naprosto každý, takže se mi potvrdilo, že jsou nej na světě. Recept od babi. Linecké. Rozcuchánky (díky, mami!) a vosí hnízda, kterých očividně musím příště udělat více (jsou tam dvě patra)




Stromeček jsme měli laděný do stříbrné i se stříbrnými světýlky. Je krásnej, velkej a prostě úžasnej. Objevil ho přítel a skoro hned jsme se na něm shodli. Já ho milovala od prvního postavení u nás doma. Po ozdobení ještě víc.














A jaké to bylo? Bylo to kouzelné. Od začátku do konce. Měli jsme pohodičku a nikam jsme nespěchali. Z postele jsme vylezli až odpoledne a pak už to šlo docela rychle. Dodržela jsem svou tradici a držela jsem zlaté prasátko. Změna byla, že jsem se staral o večeři. Tím to bylo dost jiné. Sobě jsem udělala tresku a přítelovi kuřecí řízek. U večeře jsme poslouchali koledy a užívali si slavnostní atmosféru. Po večeři jsme se rozhodli naježit pod stromeček a pomalu si rozdat dárky. A po dárcích jsme pouštěli lodičky. A je to dobrý, zůstaneme spolu!

Co jsem nadělila já


Začneme společným dárkem, který je kalendář pro páry na rok 2021 od jsemvevztahu a je skvělej! Další společné dárky jsou zaškrtané. Jsou z Růžového slona. Nechám si ale čistě pro sebe, co jsem nám vybrala.
Přítel miluje svetry a tak taky jeden dostal ode mě. Byl to docela porod, protože jeho svetry jsou ve velikostech M - XL. Moc mi nahlédnutí do skříně pomohlo. Rozhodně. Naštěstí jsem se trefila a i ta barva se povedla. Taky dostal voňavku u které jsem byla pro změnu ve stresu, jestli bude vonět. Ale používá ji, tak dobré. Pak tématické ponožky s trenkami - s pivem, které miluje. A nakonec tématické trenky - programko. 
 
Co mi nadělil Ježíšek


Já jsem dostala vytouženou pánvičku na lívance a palačinky. Téměř bez okrajů. A vysněné akvarelové barvy! Z nich jsem nadšená ještě teď. Můj přítel miluje hudbu a tak jsem si napsala o svoje první CD snad od mých 13 let. Milované Imagine Dragons. A samozřejmě knihy. Jeden silný příběh Jedno manželství. Zrovna knihu čtu a musím si ji kouskovat. Dále thrillery Myslela jsem, že tě znám a Anonymita. A první fantasy těchto Vánoc a to Studie jedu. Taky nám Ježíšek nadělil společný dárek a to puzzle ve velikosti 1 500 puzzlíků. A je to těžší než jsme čekali.
Všechny dárky pro mě byly vtipně nadepsané. Objevilo se tam například Prďák, Hlava nebo Dcera svýho táty. A samozřejmě další. 

Vánoce u přítelových prarodičů a rodičů

Jako první jsme měli Vánoce u jeho prarodičů. Sjela se tam celá rodina a bylo to dost hlučné a šílené. Ale takovým dobrým způsobem. Druhý den jsme měli naježeno pod stromečkem u přítelových rodičů

Co jsem nadělila já
Tady to bude tentokrát bez fotky. Babičce jsme nadělili příjemné pyžamo a dědečkovi balíček piv s půllitrem.
Jeho rodičům jsme darovali víkend v hotelu s wellness

Co mi nadělil Ježíšek
U přítelových prarodičů jsme dostali fritézu a já jsem pak dostala ještě kosmetiku na vlasy. Od jedné z tet přítele jsem dostala ještě los. Bohužel nevýherní. Ale nemusela jsem žárlit, protože přítel taky nic nevyhrál.


Já jsem dostala skvělou knihu Nevlastní sestra. Společně jsme dostali brčka a super koření. A hlavně! Hlavně společenské hry. Scrabble, který má přítel hrozně rád a Dostihy & Sázky, které jsou moje dětství a musím je přítele naučit. 

Vánoce u mé babi


Další naprosto šílené Vánoce. Takhle šíleně to vypadalo pod stromečkem. Ano, je zaskládáno i přímo pod stromečkem a i přímo pod tím stolečkem a za ním. A ano, rozdávali jsme si to na dvě etapy. Proložili jsme je chlebíčky a drinkem.  Bylo to pro 8 dospělých lidí a jedno mimčo. Důkaz, že naše rodina opravdu miluje Vánoce.

Co jsem nadělila já


Tak první se podíváme, co jsem nadělila Verče (teta), Míša (její manžel) a jejich miminku. A taky babičce samozřejmě. 
Verunce jsem koupila sprchový olej Minamisoma z Lushe. Ano, letos si mě Lush získal a propadla jsem mu. Dále ode mě dostala knihu Maminčin mazánek, kterou jsem sama četla a miluju ji. Dostala taky ponožky s ježečky. Míša dostal knihu Dobrých 100, která, jak pevně věřím, se trefila do vkusu. Dále ponožky s pivovým tématem. A hra Ubongo byla od nás obou pro oba dva. A očividně to byla dobrá volba. A malému bratránkovi jsme s přítelem koupili Krtečka a tu dřevěnou super věc. Nechtějte, abych to pojmenovala!
Babičce jsem koupila knihu Slečna M., která se bude snad líbit. Možná bych si ji sama koupila. A vytiskla jsem babičce snad milion fotek, ať může obměnit náplň svých rámečků.


Mému drahému taťuldovi jsme s bráchou a přítelem koupili jízdu v Hummeru na 40 minut + 10 minut. To se nám podle mě povedlo. Potom jsem tatínkovi nadělila ponožky s prasátky. Hrneček zase od Protivných s nápisem - Dík, že jsi mě neztratil v supermarketu. A naprosto nejvíc se mi očividně povedl dárek Díky, že jsem, což je knížečka, kterou dovyplníte od české firmy Perkman. Z čehož mám nesmírnou radost. 
Přítelkyně taťky miluje vanu. Proto dostala sůl do vany a bombu do vany od české firmičky Lustco. Pak jsem si myslela, že by si měla odpočinout od odborných knih a kniha Ohnivé květy mi přišla jako dokonalá volba. Také dostala hrneček s nápisem - Jsem prostě bohyně a co má bejt? A nesmělo chybět ani dřevěné pexeso, protože miluje pexeso a je v něm hodně dobrá.

Co mi nadělil Ježíšek


Tak jo, prosím, myslete na to, že jsou to dárky od 5 dospělých a některé jsou společné pro mě a přítele. A těmi hned začneme. U taťky doma jsme si vždycky hráli s masážními míčky, které vidíte na gymnastickém míči, který jsme dostali, protože na něm si u taťky zase hrozně ráda protahuju záda. Dále jsme společně dostali rozhodně všechny společenské hry. Můžete vidět Dobble s tématem Harryho Pottera. Dvoje Krycí jména, které i aktivně hrajeme. Nesmím zapomenout na Výbušná koťátka, která jsou rozhodně naší nejoblíbenější hrou, co máme. A obří puzzle, které je společné, ale spíše pro přítele. A domácí pečení čaje. Sodastream jsem si hrozně přála. A myslím, že se dá také počítat do společných dárků.
Pojďme se podívat jako první na oblečení, dostala jsem 5 úžasných triček a z toho není ani jedno černé! Zázrak! A pak noční košile s dlouhými rukávy a sovičkou. Klasicky ponožky. Jedny ponožky jsou dokonce od nadace, která podporuje lidi s Alzheimerem - Aloisovy ponožky
Jak vidíte, tak jsem dostala hromadu knih. Pojďme první na oblíbeného Melvila. Dostala jsem dlouho opěvovanou Faktomluvu, na kterou jsem opravdu zvědavá. Dále na mě čeká Nastavení mysli. Hodně zvědavá jsem i na knihu Nikdy nedělej kompromis. A kniha Přednášejte jako na TEDu by mi mohla pomoci s prezentování ve škole. To by bylo vše. Mimo Melvila jsem dostala Blog za milion na kterou se nesmírně těším. A knihu o Tetování. Pojďme tedy na beletrii. Dostala jsem knihy Jeden z nás je na řadě. To je volné pokračování Jeden z nás lže - tuto knihu jsem přečetla za den! Dvacet jedna pravd o lásce je román napsaný pomocí seznamů. A je to jedna z nejoriginálnějších knih, co jsem kdy četla. Velmi opěvovaná kniha Má temná Vanessa nesměla chybět. Další slavnou knihou je Prokletý rok, tak jsem moc zvědavá. A nakonec Ti druzí od stejné autorky jako je Kříďák, kterého jsme četla a líbil se mi, nebo Jáma. Dostala jsem také deník Tam&Zpět a velmi pečlivě ho vyplňuji. Doporučuju! A taky omalovánky se sovičkama.
Když jsme u soviček, tak jsem dostala i hrníček. Jojo, přítel má radost z dalšího hrníčku. Dostala jsem také bylinné čaje a aroma difuzér, který naprosto miluju. Možná jste si všimli, že je tam i malý příruční kufr. Je úžasný! Láska na první pohled. Hezčí kufr jsem nikdy neviděla. Nikdy. A na něm můžete vidět peníze a poukaz na Základy duševní resuscitace. Což je něco, co zahřálo u srdíčka. Taky jsme dostali domácí přírodní lékárničku s éterickými olejíčky. A obří Kinder čokoládičky. To jsem ale dostala spíš k Mikuláši.
A taky jsem dostala los a nic jsem nevyhrála. Přítel ano. Život není fér.

Vánoce u dědy a babi

Tyhle Vánoce jsou jiné než kdekoliv jinde. Většinou jde jen o setkání, pokec a pohodu. Letos jsem na Vánoce viděla babi a dědu po roce (!) a neskutečně mě to potěšilo.

Co jsem nadělila já
Babičce jsem dala hromadu osmisměrek a propisku s jejím jménem. S babi to je těžké. Všechno má a nic nechce a nebo nemůže.
Dědečkovi jsem nechala vyvolat fotky z našich společných dovolených a z té minulé mu vytvořila knihu i s textem. Také jsem mu přivezla tak 5 kilo cukrů a čajů, které dědeček sbírá. To už jsem ale nefotila.

Co mi nadělil Ježíšek


Dostala jsem Olafa ze známé pohádky. Úžasné čajové svíčky. V obálce se skrývají penízky. Za společný dárek považuji naprosto úžasnou pánvičku a pak krabice čajů, která se neztratí.

Uf. To bylo docela vyčerpávající že? Jenom to napsat mi trvalo přes 5 hodin. Zázrak, že jsem to dopsala a Blogger mi to nesmazal. Má to ve zvyku, když píšu dlouhý článek.
Řekněme, že Vánoce 2020 byly šílené, ale jedny z nejlepších v mém životě. Nikdy na ně asi nezapomenu a ráda na ně budu vzpomínat. Každé měly jiné kouzlo a každé byly jiné. A za mě osobně skvělé. Udělali jsme si navzájem radost a užili si společný čas.
Hodně jsem je pojala jako podporu českých tvůrců a musím říct, že jsem si to objevování užila.

A co vaše Vánoce? Co vás nejvíce potěšilo a co překvapilo? Máte nějaké tradice? :)



Mohlo by se ti líbit

12 komentářů

  1. Koukám, že jsi měla kouzelné Vánoce a dostala jsi spoustu krásných dárečků - určitě tě potěšily! :) Já jsem si svátky tak užila naplno a byli jsme hlavně rádi, že se nám vyhnul covid, jelikož je u nás vždycky babička s dědou a takhle by to nebylo možné. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také toto byly první Vánoce bez rodiny a první Vánoce, kdy jsem vybírala stromeček, zdobila si ho podle sebe, pekla cukroví.. Bylo to jiné, ale hezké :) Dala a dostala jsi spoustu krásných dárků :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo, tolik knížek bych nepřečetla ani za celý rok... :D My letos také měli první společné Vánoce s přítelem :) Jinak jsem také několik příbuzných obsarovala věcmi z Dedoles včetně sebe :D Moc se mi líbí, že jsi se zaměřila na české značky při výběru dárků :) Dárků jsi spoustu dostala, ale i dala. Já většinou nemám moc inspiraci, co nadělit... :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ty sis letos ty Vánoce užila opravdu ve velkým. Líbí se mi , jak si psala, že letos si zdobila sama stromeček, pekla, večeři apod. Měla jsem to dost letos podobné. S přítelem jsme se stěhovali. Akorát jsme si spolu Vánoce udělali 23. prosince. a 24. prosince jsme byli ještě každý u svých rodičů. Nějak mi přišlo líto, že bych s tima ještě nebyla :D :) ale stromeček i cukroví se ti moc povedlo. To já se do cukroví teda nepustila, ale radši objednala od jedné stálé paní :D :) super Vánoce byla jsi teda moooc hodná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu knihu prvok, šampón a karel si chci už dlouho přečíst!!! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Povedené Vánoce! :) My jsme trávili Vánoce každý u svých rodičů, spolu jsme si potom užili svátky :) Přijde mi, že trávit Vánoce jen ve dvou je takové smutné, mám ráda okolo naši velkou rodinu, to pak i ty lodičky získávají jiný význam, když je jich ta deset a vzájemně se sázíme, kdo dřív dohoří :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné dárky i stromeček!
    Já jsem ty své letos trávila poprvé bez rodiny, zrušili nám s přítelem let domů asi 12 hodin před odletem, no byla jsem totálně zničená, ale nakonec jsme si to udělali hezké i tak. Rodina mi ale chybí stále víc a víc a světlo na konci tunelu nikde 😔

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím, že jste si všichni nadělili moc hezké dárečky :). Jéí, tu knížku Konec prokrastinace bych si také ráda přečetla :).

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne Vianoce. :) Tiež to robíme pravidelne tak, že Vianoce trávime spolu i s našimi rodinami a máme tak niekoľko Vianoc. :) Je to naozaj kúzelné. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, to je hezký, takhle si to zdokumentovat! Vánoce mi přijdou už hrozně dávno... skoro se mi teď po nich zastesklo :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, děkuji za komentář u mě na blogu :) bude super, když s k blogování vrátíš, pokud tě to baví! Sama jsem mívala často dlouhé mezery a články jsem nepsala, ale podařilo se mi opět začít, takže jsem ráda. A čím více blogů, tím lépe :)
    Taky jsem měla minulé Vánoce poprvé bez rodiny, tentokrát se svou vlastní novou rodinou, což jsem si dlouho přála a konečně se mi to splnilo. Taky jsem si moc užívala to nakupování a zdobení stromečku, pečení vánočky, večeře, kterou jsme si chystali sami atd. Bylo to něco nového, jiného, ale bylo to super :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)