Místo Gabux mohla být Gabus! - Gabux

Místo Gabux mohla být Gabus!

by - 17:04




Tento článek původně vůbec nebyl v plánu, ale díky facebookové skupině Pomáháme našim blogům růst je tady!

A jak teda má blogerská aktivita začala? Začala už opravdu dávno. Zhruba jedenácti lety jsem si založila první blog, který byl na blog.cz. Jmenoval se Stajtras a byla to taková ta virtuální stáj se zvířátkama, které si  uživatel mohli "kupovat" a tak. A taky díky tomu mám až dodnes email na seznamu, který používám pro čtečku a pak na takový ty spamový záležitosti.

Poté jsem měla nějakou dobu klid a pak jsem zkusila založit blog na webnode.cz. Ten mi vydržel jen chvíli a zveřejňovala jsem tam grafiku, kterou jsem tvořila ve Photofiltru. Berte slovo grafika s nadsázkou. Nebylo mi ani 13 let. Už si ani za boha nevzpomenu, jak se jmenoval a podle mě už neexistuje. Aspoň doufám.


we❤️it

A v roce 2011 jsme to začala brát malinko vážněji. Založila jsem gabux-mix, ale dlouho před tím jsem přemýšlela, jestli chci Gabux nebo Gabus. Jmenuji se Gabriela a chtěla jsem, aby to mělo nějakou spojitost se jménem. Nakonec vyhrála Gabux, protože se mi hrozně líbilo to x.
Sami se můžete podívat o čem byl. Přesně zapadal do té doby. Kusovky, příběhy, spřátelé blogy a tak dále. Tak blogy v jednu chvli opravdu hodně vypadaly. A tento blog (ne)fungoval do roku 2014 a pak jsem plynule přešla na tento blog, který až donedávna nesl jméno gabux-creativity. A ano, od založení gabux-mix jsem začala používat Gabux naprosto všude v různých podobách.

Vedlo mě k tomu to, že mi na blog.cz bylo těsně a rozčilovalo mě tam neuvěřitelně moc věcí. V té době blogspot byl docela doporučovaný a tak jsem to zkusila. Začátky byly velmi krušné, protože jsme tento blog chtěla brát vážně a přestat se zabývat kusovkami a podobnými věcmi. A upřímně řečeno, blog byl hračka, ale oproti tomu blogspot byl zezačátku pro mě poměrně složitý a všechno bylo nové.
Původně mě k založení tohoto blogu hodně popohánělo, abych měla místo, kde budu sdílet své příběhy. Ale z toho tak nějak samo sešlo, jak vidíte.
Povídky jsem nakonec začala zveřejňovat na wattpadu a založila jsem pro to i blog, který je ale momentálně pozastavený, protože to tak nějak nestíhám.
Tento blog jsem ale dlouho měla jen jako koníček, který jsem nebrala moc vážně. Až někdy na podzim minulého roku jsem se rozhodla do toho opravdu opřít a blog se rychle stal mým největším koníčkem a hlavně místem, ke kterému se ráda vracím.
A jelikož to chci brát vážněji, tak jsem si tento týden koupila doménu a už mě tu máte jen jako Gabux!


A jaké byly vaše začátky blogování? Máte k tomu nějaký příběh? :)


Mohlo by se ti líbit

12 komentářů

  1. U mě příběh neexistuje ... jednoduše jsem si zase koupila svoji pravidelnou Dívku (tehdejší časopis pro holky), a tam redaktorky testovaly weby na tvorbu blogů. No a vedle E-stránek tam byl blog.cz - tak jsem se v září 2007 ocitla na blog.cz :)

    Příběhy z mlhy a éteru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Dívku jsem taky četla! :)
      Tak to je fajn. A jsi stále spokojená?

      Vymazat
  2. S webnode jsem taky dřiv randila! Dal se tam vytvořit pěkný blog.
    Teď je ro tam pěkně pokažené. 😟

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Webnode nebylo tak zlé, ale já se s ním úplně nezžila.
      Ty jo fakt? Tak to je škoda :/

      Vymazat
  3. Stejně jako ty jsem začala blogovat asi před 11 lety. Na blog.cz mi mamka založila blog tercak.blog.cz a bohužel ho smazali. Pak jsem měla blog o barbínách (šila jsem oblečky :-D), pak o mých domácích mazlíčcích a pak milion blogů, které jsem měla chvíli. A outcry je můj poslední. Ten mám od roku 2014 a dřív jsem ho také měla na blog.cz. Zkoušela jsem i blogspot, ale ten jsem nikdy nepochopila, tak jsem na wordpressu. :-)

    www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrá náhoda! To už jsi druhá, co začala podobně jako já. :)
      Máš supr mámu! Moje mamka až do existence tohoto blogu o mém koníčku asi ani nevěděla. A šít umíš i dál? To je totiž mega super a já bych šít chtěla umět. O:)
      Tak to je super. Líbí se mi, že je každý spokojený jinde. Tak ať to jde skvěle dál!

      Vymazat
  4. Taky jsem částečně zažila SBčka a takové věci. Už to nebyla největší éra, ale takové šílenosti se tam nacházely pořád bezpečně. Přijde mi, že už se blogerská scéna posunuje někam úplně jinam. Lidi to začínají brát vážněji a má to nádech takového toho intelektuálna, videoblogování je teď v pozici mainstream pro děti, blogování underground ale vážený. Nebo se možná takové ty růžowé blogísqi odsouvají na blog.cz e-stranky a podobně, proto s ničím takovým nechce mít můj blog nic společného :D. I když nepopírám že se tam vyskytují i pěkné blogy, ovšem ti dobří si tam dle mého zničili život a stejně se časem posouvají dál (zničený život je samozřejmě trochu nadsázka ale jenom drobná). Blogger už je jiná písnička, ale stejně ty šablony zdarma vypadají tak nějak divně. Hezké shrnutí, Gabux se mi taky líbí víc a v souladu s tou vlastní doménou to vypadá vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé SBčka to byl trend! :)
      Souhlasím. Psané blogování se rozhodně posouvá někam dál a podle mě je to jen a jen dobře. Neřeší se jen recenze na všechno možný i nemožný, ale i vážné věci.
      Šablony zdarma co nabízí blogger - hrůza. Ale na netu jich je opravdu hodně pěkných :)
      Díky! :)

      Vymazat
  5. Gábi, díky za informace. Já jsem teprve nováček oproti tobě. Každopádně název chválím :) iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nováček? Tak to bych neřekla. Možná mám delší blogovou historii, ale ty jsi zase začala hezky na čisto a hned dobře. :)
      Děkuju! :)

      Vymazat
  6. Také o vlastní doméně přemýšlím, ale ještě uvidím. V poslední době už mě nenaplňuje psaní jen receptů, ale více různých témat :) Já myslím, že tyle blogové začátky měl snad každý :D Já začínala s Witch blogem :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nad ní přemýšlela asi rok než jsem se ohodlala. Ale ono 150 korun na rok fakt není moc. :)
      Taky mám široký rozptyl a asi toho nelituji. Přece jen jsem to já. A já se nikdy neuměla věnovat jen jedné věci. A witch blog? Krása! Kdo nemiloval Witch, jako by nebyl!

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)