0.8 Tag - Mišmaš - Gabux

0.8 Tag - Mišmaš

by - 19:37


Už strašně dlouho  tu nebyl žádný tag. Naposledy se tu objevil Chocolate tag a to v dubnu! Který byl také jedním z nejzajímavějších tagů. Aspoň podle mě. Pak byl pro mě velmi zajímavý tag Jedním slovem. A jelikož už je to opravdu dlouho od toho posledního, rozhodla jsem se napsat další. Tentokrát Mišmaš, na který jsem narazila tady! :)



Tak tedy, hlavní body Mišmaš tagu:
Napište 7 faktů o sobě (není na škodu zmínit něco, co ještě nevíme, originalita je vítána)
Vymyslete 7 věcí, jež vás jakýmkoliv způsobem charakterizují - fantasii se meze nekladou, může to být výčet oblíbených písní, barev, knih, nebo prostě věcí, bez nichž byste se neobešli
Zodpovězte 7 otázek, jež vám byly položeny osobou, která vás nominovala
Vymyslete 7 otázek pro ty, které chcete nominovat vy
A na konec, nominujte 7 blogerů a pokud možno jim dejte o jejich nominaci vědět

Sedm faktů o mně

1. Mám ráda nakupování. Ale nejlépe z pohodlí domova po internetu. Moc mě neláká chodit po obchoďácích a nakupovat. Nebaví mě to a bolí mě z toho nohy. Ale je jedno místo, kde bych klidně udělala výjimku. Primark. Strašně ráda bych tam aspoň jednou jela.

2. Nevadí mi v knize přeskakovat popisné části nebo si přečíst poslední větu. Nedělám to sice často, ale občas je to dle mého potřeba. Když mě ta část zrovna nebaví, tak se tím přece nebudu trápit. Viz. popisné části v Eragonovi nebo v knihách od Tolkiena. A poslední větu čtu u knih u kterých si nejsem úplně jistá, že skončí dobře. Nenávidím totiž špatné konce.

3. Miluji utrácení, ale zároveň se mi pak trhá srdce při pohledu na zůstatek na účtě. Jsem poměrně materialisticky založená. Ne tak, že mi záleží kdo co má nebo že musím mít všechno. Ale ráda mám všeho dostatek. Ráda mám hezké věci a neuvěřitelně miluji pocit, že si něco prostě můžu koupit. No a taky nenávidím, když za mě někdo něco platí. Mám z toho pak blbý pocit. Neumím pořádně vysvětlit proč, ale učím se to teprve přijímat, že občas za mě někdo něco zaplatí. Ale není to nijak lehké.

4. Už od základní školy sloužím za vrbu pro lidi, kteří to potřebují. A je jedno jak dobře je znám, nebo jestli je vůbec znám. Tak jako tak se tu snažím pro ně být a pomoct. 

5. Mám spoustu snů. Dostat se na vysokou. Vydat knihu. Otevřít si eshop. Mít rodinu. Být šťastná. Jsou to krátkodobé i dlouhodobé sny a já pevně věřím v tom, že si je jednou splním.

6. Miluju děti. Už od mala mi děti nevadí a většinou si s nimi vytvořím opravdu pěkný vztah. Proto se třeba těším na hory, kde bude kolem mě asi deset dětí, kterým je pod třináct let. Miluji tu jejich energii, bezelstnost a naprostou upřímnost. Děti jsou život.

7. Jsem náladová a strašně ukecaná. Opravdu hodně. I profesoři ve škole to o mně ví a angličtinář si kvůli tomu ze mě dělá srandu. Ukecanost asi nemusím vysvětlovat, každopádně když mám dobrou náladu a možnost, tak vám klidně vymluvím díru do hlavy. Co se týče náladovosti, tak je to těžší. Jsou dny, kdy mě nic nerozhodí a celý den mám perfektní náladu. A pak jsou dny, kdy mám každou půlhodinu jinou náladu. 

we♥it

Sedm věcí, co pro mě něco znamenají

1. Knihy - Ke čtení mě dovedl Harry Potter a už jsem u něj zůstala. Miluji co vše mi knihy umožňují. Mohu žít jiné životy na jiných místech s jinými lidmi. A jako bonus to neuvěřitelně zlepšuje fanatzii a slovní zásobu. Knihy jsou prostě život!

2. Barvy - Zbožňuji barvy. O tom by moje vlasy mohli vyprávět, jak jste sami mohli vidět tady. A netýká se to jen vlasů. Miluji barvy kolem sebe. Líbí se mi zkoumat, jak jaká barva na koho působí a jaké se jim přiřazují významy. 

3. Zvířata - Mám obrovskou slabost pro zvířata. Miluji pořady v televizi. Ať už různé veterináře nebo dokumenty. Mým snem je si pohladit delfína, tygra, slona a žirafu. Moc moc moc prosím. Ale miluji i domácí zvířata! Obzvlášť pejsky a kočky. Také koně. Ale ani hadi mi nevadí, i když doma bych hada asi nechtěla. Každopádně si neumím představit život bez pejska nebo aspoň kočičky. Ale existují i zvířata, které nemám moc ráda. Mám panickou hrůzu z vos a pavouků.

4. Psaní - Příběhů nebo blogu. Miluji obojí. Nejhorší je pro mě vždy začít nebo se k tomu prostě dokopat. Pak už to jde samo a já jsem schopná u toho sedět hodiny a hodiny. Psaní mi umožňuje propustit uzdu svým myšlenkám či fantazii. Umožňuje mi se vyjádřit. 

5. Jídlo - Miluji jídlo. Kdo by ho nemiloval. A ráda jím. Nejraději oblíbená jídla. Jako třeba pizzu, čínu nebo sushi. Teď bych si třeba dala to sushi. Ale miluji i čokoládu, karamel nebo bonbony. Jím u seriálu, filmu, v hodině, když se nudím nebo když je prostě chuť. Nesnáším pocit hladu. 

6. Apple - Jsem ujetá na tuhle značku. Zatím mám tedy jen mobil, ale strašně moc si přeji Macbook. Miluji jejich design, jejich funkce a ty možnosti. Byla to láska na první dotek. A to upozorňuji, že jsem původně tuto značku nesnášela a byla strašně proti ní! 

7. Víno, vodní dýmka a čaje - Tyhle tři věci spolu souvisí, i když se to nezdá. Aspoň pro mě. Vodní dýmka je to, co je spojuje. U vína si ráda dám něco na zub a ještě radši si dám vodní dýmku. Čaj můžu pít neustále, ale k některým se vyloženě vodní dýmka hodí. A navíc. Mám dokonalou třídu od které jsem svou vlastní vodní dýmku dostala. Tak jako tak miluji všechny tři věci stejně bez rozdílu.

we♥ít

Sedm odpovědí

1. Chodíš raději pěšky, nebo preferuješ auta, autobusy, tramvaje...? Proč?
Preferuji jízdu před chůzí. Nevadí mi chodit na procházky třeba na dovolené nebo jen tak večer či se psem. Ale mám prostě radši jízdu. Chození nesnáším odmalička a zatím se mě to nepustilo. Prostě mě to nějak nebaví. I když v sobě má spoustu krás a možností, jako je focení nebo jen kochání se. Ale u jízdy si můžu třeba číst nebo se na něco dívat. A je to pohodlnější. 

2.  Kolik knih za měsíc obvykle přečteš?
V létě je to mnohem více než přes školní rok. Přes školní rok, když zrovna nemusím číst maturitní četbu, do které se mi nechce, tak radši nečtu nic, obvykle měsíčně přečtu něco mezi pěti až deseti knih. Co se týče léta, tak se to zvýší klidně i na na patnáct či dvacet. Miluji čtení u vody. Ať u bazénu, u jezera či rybníka či u moře. 

3. Plánuješ, nebo jsi spíše spontánní osoba?
Plánuji. Ale stejně mi to je houby platný, protože je to nakonec úplně jinak. Každopádně víkendy si plánuji a většinou mám plné víkendy tak měsíc či dva dopředu. Ale ohledně toho, co kdy budu dělat nebo čeho se zúčastním, to je horší. Ty akce ještě většinou vyjdou, ale plány co kdy budu dělat velmi často troskotají.
Ale na druhou stranu se ráda ze dne na den rozhodnu, že někam jedu a prostě jedu. Nevadí mi být občas spontánní, i když mě to občas samotnou vyvede z míry.

4. Jaký je tvůj názor na Destrukční deník?
Nemám s ním osobní zkušenost, ale myslím si, že je to užitečná věcička, která zabavila spoustu lidí a spoustu lidí ještě zabaví. Já osobně bych ji asi nevyužila, ale rozhodně se mi ten nápad i provedení moc líbí a fandím tomu.

5. Které jazyky se učíš? (Případně co tě k nim přivedlo?)
Můžu tu vyjmenovat jazyky, které se "učím" a mám od nich základy - pár vět a slovíček, i když se je třeba učím dlouho. Třeba němčina a španělština. Od každého umím jenom něco. Ale děsí mě, že si z němčiny slovíčka vybavuji líp, i když už se ji čtyři roky neučím. Španělštinu se učím třetím rokem a ten jazyk absolutně nedávám, takže po střední si ho dám od začátku, protože se mi líbí. Pak se taky samozřejmě učím angličtinu, která mě díky doučovatelce Danče začala neuvěřitelně bavit a přestala jsem se ji bát a opovrhovat jí.
K němčině mě přivedla učitelka, která mě na ni bez mého vědomí přehlásila. Zprvu jsem se trochu bránila, ale posléze jsem byla ráda, že jsem zůstala. Měli jsme fajn učitelku, takže mě to bavilo. Ke španělštině to, že se mi ten jazyk líbí.

6. Jak se projevuje tvůj stres a nervozita?
Víc se potím, jemně se mi klepe hlas a ruce. A neuvěřitelně mi bije srdíčko. Ale tak jako tak, jsem vždy nervózní až těsně před a jakmile přijde to, z čeho jsem tak nervózní, tak nervozita zmizí. Protože už s tím nic neudělám. Musím se s tím nějak poprat. Nejlépe tak, abych já byla ten vítěz.

7. Máš nějaký oblíbený citát?
Miluji citáty, takže jich mám zhruba tak tisíc. Ale mám pár oblíbených autorů citátů a provo uvedu od každého jeden.
Buddha - „Všichni jsme jen výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.“
Joanne Rowling - „O tom, jací doopravdy jsme, mnohem více než naše schopnosti vypovídá to, co si sami zvolíme..“ Coco Chanel -„Žijete jenom jednou. Tak by to měla být zábava.“ Marilyn Monroe -„Nedokonalost je krása, šílenství je genialita, a je lepší být dokonale směšný než absolutně nudný.“

we♥it

Sedm otázek pro vás

1. Co tě v životě nejvíc baví a naplňuje?
2. Kde se vidíš za deset let?
3. Máš amulet pro štěstí? Proč? Popřípadě jaký?
4. Jak zvládáš stresové situace? 
5. Bez čeho si neumíš představit svůj život? Proč? 
6. V čem vynikáš?
7. Jaký je tvůj největší sen? Čeho bys chtěl/a dosáhnout?

we♥it

Sedm nominací

1. Lily
2. Lenka
5. Zuzka
6. Adel
7. A každý kdo se zapojit chce! :)

we♥it

Co říkáte na tyhle obsáhlé tagy? Líbí se vám více než ty krátké nebo vám více vyhovují kratší? :) Zúčastníte se? Pokud ano, budu ráda, když mi zanecháte v komentáři odkaz :)


Mohlo by se ti líbit

12 komentářů

  1. Wowie ;w;
    Ten TAG se mi hrozně líbí! (Nom, já jsem docela ujetá na TAGy (i co se týče čtení), jen mi lenost brání je dělat xD)

    Fakt, hezky se mi to četlo >w<
    A pokud v blízký době seženu trochu času, asi tenhle tag taky udělám, protože se mi líbí OwO
    Mimoťapem, pravděpodobně si uložím tvůj blog do záložek, líbí se mi ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ho udělej. Je zajímavý a pomohl mi si hodně věcí uvědomit :))
      Děkuji ^^

      Vymazat
  2. Hezký článek :), v prvních sedmi bodech mi přišlo, jako bych to psala já sama, až na ty děti teda :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To je zajímavé. Asi skryté skoro dvojče :D

      Vymazat
  3. Hezký článek:)
    PS: mockrát děkuji za hezký komentář na blogu, když budeš chtít, klidně se ozvi, ráda popovídám:)
    Přístup mám takový, jaký být musí, aby se z toho člověk nezbláznil:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé, to se mi líbí..Mám ráda, když se o člověku dozvíš něco víc, myslím, že jsme si celkem podobné :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to také právě líbí. :))
      To je super! Skoro dvojče! ^^

      Vymazat
  5. Taky miluju čtení, ale i když čtu hodně, tak moje slovní zásoba je pořád děsně bídná a já se neumím vymáčknout.

    A s tou nervozitou, to mám podobně. Kolikrát i když musím jen telefonovat, tak mám pocit, že mě za chvíli trefí šlak, jak rychle mi budí srdíčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Telefonování je nutné zlo. Teď už mi tolik nevadí, ale dříve to bylo peklo!

      Vymazat
  6. Konečně originální a docela dlouhý TAG :D
    ale opravdu stojí za to a tvé odpovědi jsou přijemně vtipné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi hned zalíbil :D Uděláš si ho? :)
      Jééé děkuji moc! ^^

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)