Víno od Bodláků aneb jak si zpříjemnit čekání na otevření vináren - Gabux

Víno od Bodláků aneb jak si zpříjemnit čekání na otevření vináren

by - 19:17


Tato situace trvá už přes rok a je to velmi dlouhé. Člověk občas chce šáhnout po dobrém vínu a udělat si hezký večer se vším všudy. A právě proto píši tento článek. V tomhle článku vám představím čtyři vína, z e-shopu Víno od Bodláků a kromě hodnocení vám nezapomenu ani dát pár doporučení a tipů, co se vín, a hezkých večerů obecně, týče. Tak se pohodlně usaďte a jdeme na to.

Pojďme si jako první odbýt věci, jako je dodání a samotná objednávka. Je to důležité zmínit, ale zároveň rozumím, že vás více zajímají samotná vína. Já se vám nedivím, protože bych to měla stejně. Přesto si e-shop zaslouží, abych zmínila naprosto perfektní přístup, obrovskou rychlost dodání a hlavně pečlivé zabalení - kdyby se vínům něco stalo, tak je to na 100% chyba dopravce.

Je mou povinností zmínit, že alkoholické nápoje se v České republice mohou konzumovat až od 18 let. Mám pro vás ale dobrou zprávu. Na e-shopu naleznete i kategorii nealkoholická vína. Takže pokud vám ještě není 18, jste těhotná/kojící, děláte zrovna řidiče a nebo prostě nepijete alkohol, tak tento e-shop myslí i na vás. Nealkoholická vína jsou vyrobená ze svěžích a mladých vín. Díky zvýšenému obsahu CO2 je ve víně podpořena svěžest a stabilita. Navíc tím doplňujete pitný režim a to už stojí za zmínku. E-shop nabízí pouze nealkoholická vína od odborníka Miloše Michlovského, který díky speciální dvoufázové destilaci nemusí používat do vín stabilizátory ani konzervační látky. Víno tedy není vůbec uměle dosyceno. A já vám za sebe s jistotou mohu říct, že příště zkusím i nějaký kousek odsud.

Dalším tipem ode mě pro vás je taková maličkost, která váš večer s vínem povýší na úplně jinou úroveň. S přítelem jsme si začali dělat k vínu malé občerstvení. Začínali jsme na dvou druzích sýra a klobásce. A skončili jsme u pěti druhů sýry, klobásce, sušeném mase a hroznovém víně. A můžu vás ujistit, že takové malé občerstvení dokáže zázraky. Předem upozorňuji, že nejsem odborník na párování vín a všechno jsme vždy dělali jen a pouze podle našich chuťových buněk. Za nás nejvíce doporučujeme sýry Chedar a Džuigas. K tomu dobrou klobásky. Nám docela zachutnala Pašerácká klobáska od Krásno. A hroznové víno jedině bez pecek!

Posledním tipem se vrátím zase k Víno od Bodláků. Najdete je i na Instagramu, kde se od nich dozvíte mnoho zajímavého o všem ohledně vína. Věděli jste třeba, že metropole s nejvíce vinicemi je Vídeň? Je totiž jediným hlavním městem na světě, které je zároveň vinařskou oblastí. Zároveň má nejvíce vinohradů. Na jejich e-shopu najdete taky blog, kde každý týden přistane nový článek. A to není všechno. Můžete si najít i jejich podcast o víně, který najdete pod názvem Vinocast. Kromě jejich webu najdete podcast například i na Spotify nebo Apple Podcast.

Vína

A teď se pojďme podívat přímo na vína, které jsem měla tu čest vyzkoušet. Všechny jsem zkoušela s přítelem, abyste měli více názorů. S přítelem máme trochu jinou představu o dobrém víně. Já mám nejraději polosuché a nevadí mi ani trošku sladší. Přítel naopak sladší vína moc nemusí a má nejraději polosuché až suché.

Rulandské šedé - Vinařství Sedlák
Rulandské šedé - Rodinné Vinařství Sedlák
Vinařství: Rodinné Vinařství Sedlák
Cena: 139 Kč
Moje hodnocení: 4/5
Přítelovo hodnocení: 4,5/5
Poznámka:
Rulandské šedé je dobrou volbou vždy, když váháte jaké víno koupit. Je to taková klasika, která nikdy nezklame. U mě osobně se umístilo na druhém místě a pro přítele favorit. Ale obecně musím říct, že vinařství Sedlák dělá dobrá vína.


Pinot Chardonnay - Vinařství Sedlák
Pinot Chardonnay - Rodinné Vinařství Sedlák
Vinařství: Rodinné Vinařství Sedlák
Cena: 149 Kč
Moje hodnocení: 4,5/5
Přítelovo hodnocení: 2,5/5
Poznámka:
Můj jasný favorit! Do tohoto vína jsem zamilovala. Přítel, jak vidíte, ani ne. Říkal, že víno dobré, ale na to Rulandské to podle něj nemá. Já a Víno od Bodláků řadíme tyto vína přesně naopak. Pinot Chardonnay na první místo a Rulandské až na druhé. Ty vína jsou prostě věda a jak je vidět, tak se nikdy nezavděčíte všem.


Pálava - Omasta vinařství
Pálava výběr z hroznů - Omasta vinařství

Vinařství: Omasta vinařství
Cena: 199 Kč
Moje hodnocení: 3,5/5
Přítelovo hodnocení: 3/5
Poznámka:
Víno je plosladké a chutná prostě jako Pálava. Nemám k tomu co dodat. Já byla prostě spokojená a přítel, na to, že se jedná o polosladké víno, taky. Takže rozhodně palec nahoru.


Ryzlink - Dufek
Ryzlink Rýnský - Josef Dufek
Vinařství: Josef Dufek
Cena: 119 Kč
Moje hodnocení: 2/5
Přítelovo hodnocení: 3/5
Poznámka:
Tohle víno mě úplně neoslovilo. Nebylo špatné, ale není to víno, které bych si z fleku koupila znovu. Přesto je opět vidět, že pro mě tohle víno sice není, ale přítelovi poměrně chutnalo.

Musím říct, že tohle byla velmi příjemná zkušenost a doufám, že vám článek dal tolik, jako mně tahle spolupráce. Děkuji Vínu od Bodláků za tuto příležitost. O víně jsem toho předtím zdaleka nevěděla tolik, kolik toho vím teď.
A ještě jedna věc. Focení plných lahví vína takhle z balkonu byla docela posilovna. Nikdy bych nevěřila, jak taková flaška dokáže ztěžknout. U Pálavy jsem se děsně bála, aby mi ta flaška nevypadla z ruky a neproletěla se.


Jaké víno vás nejvíce zaujalo a proč? A jaké doporučíte vy mně? :)

Mohlo by se ti líbit

7 komentářů

  1. Ve vínech se vůbec nevyznám, nějaké jsem pila jen párkrát (červené, bílé i růžové) a vždycky mi potom bylo akorát špatně. :D (Po jedné skleničce). Nicméně o tom, že existují i nealko vína, jsem nevěděla. To bych někdy mohla koupit mamce. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si víno ráda sem tam dám, ale vůbec se v nich nevyznám :D Mám ráda spíše sladší vína, takže bych šáhla po Pálavě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Víno miluju :D Je pro mě symbolem pohody a zábavy. :D :D A pěkné fotky, taky trošku vidím z okna na žižkovskou věž. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to tak krásně, jen škoda, že mi zatím žádné víno nezachutnalo! 🤣 To samé s kávou.. tak moc se mi to líbí, že si vždy chci udělat kávu a pak ji vyleju, protože mi prostě nechutna! 🤣

    OdpovědětVymazat
  5. Tak takovou spolupráci bych si nechala také líbit, vína musí být skvělá! :)) Mám je moc ráda, zvláště bílé. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dívám se, že v oblibě máme podobná vína, polosladká ideálně. :) Já miluji víno bílé, polosladké, ale kvůli žaludku piji spíše sladké. Přesně tyto vína mám ráda a kupuji. :) Ještě s holkami hodně pijeme Irshai Oliver.

    Somethinghibgbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Víno od Sedláka jsem měla myslím jen jednou a nebylo vůbec špatné 😊

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)