Chudý student aneb jak šetřím - Gabux

Chudý student aneb jak šetřím

by - 11:30


Budeme k sobě od začátku tohoto článku fér. Celý tento článek je vlastně o různých odkazech a kódech díky kterým získáte slevu vy a většinou já získám o něco menší nebo stejnou odměnu taky. Takže pokud jste připraveni na to něco ušetřit nebo jen získat tipy na fajn služby o kterých třeba nevíte, tak se s chutí pusťte do tohoto článku.

Airbnb
O Airbnb jsem se hodně rozepisovala tady. Každopádně jen připomínám, že jde o platformu, kde si můžete sehnat ubytování skoro kdekoliv po světě. Můžete si vybrat pokoj či třeba celou budovu. Výběr je bohatý a cenově dostupný. Za posledních pár let jsem Airbnb využila mnohokrát a nemůžu si stěžovat. Vždycky poznám tu zemi i temperament lidí mnohem lépe. Dostanu se tak i na místa na která bych se z hotelu nedostala tak snadno. Hostitel se o vás většinou stará jak o vlastní. Dá vám tipy na restaurace, místa i tajná zákoutí. A to se vyplatí.
Když se registrujete přes tento odkaz, tak získáte na první ubytování slevu 725 Kč a také až 272 Kč na zážitek v hodnotě nejméně 1188 Kč. A co získám já? Až dokončíte svůj první pobyt, tak získám kredit až 563 Kč.

Tipli
Když někde nakupuji, tak často koukám, jestli ta stránka není na Tipli. Když se na stránku překliknu přes Tipli, tak můžu získat cashback v různé výši. Přiznám se, že nejčastěji Tipli využívám, když nakupuji na ali.
Registrovat se můžete přes tento odkaz. Dostanu za to 150 Kč, ale až poté, co si vy necháte připsat odměny na účet. Takže buďme upřímní, nebude to jen tak. Každopádně je to fajn na takové to škudlení pár kaček k dobru. Navíc to nic nestojí.

Něco jako Tipli. Když někde nakupuji, tak se podívám, kde mám větší cashback a podle toho volím Plnou Peněženku a nebo Tipli. Funguje to stejně. Když najedu na stránku přes Plnou Peněženku, tak mohu zíksat cashback v různé výši. Opět nejčastěji používám pro nákupy z Ali. 
Když se zaregistrujete přes tento odkaz, tak dostanu za vaši registraci 300 Kč. Teda až poté, co provedete dostatek nákupů na to, abyste nastřádali na potvrzených odměnách 50 Kč k vyplacení. Ale pozor. Vy dostanete za své první tři nákupy 60 Kč, takže neodejdete s prázdnou.


Twisto
Twisto využívám hlavně na objednávky jídel nebo nákupy na rohlíku. Funguje to tak, že si nakoupíte, ale nezaplatíte to hned. Připíše se vám to na Twisto účet a před 15. dnem dalšího měsíce to zaplatíte. A je jedno jestli tam budete mít jednu platbu nebo jich tam bude pět. Jako bonus se splácení dá posunout, ale už si k tomu Twisto něco připíše navíc. Twisto se dá samozřejmě používat i jinak, ale já osobně ho používám jen takto. Na zbytek mám Revolut nebo Spořku. Koukala jsem ale, že i přes placení skrz Twisto můžete získat cashback.
Můžete se zaregistrovat přes tento odkaz a tím získáte svých prvních 300 Kč v kreditech (kterými jde platit) a já těch 300 kreditů dostanu taky.


Revolut
Rádi cestujete nebo často nakupujete ze zahraničí? A víte, že Revolut má naprosto bezkonkurenčně nejlepší kurzy? Já jsem to dlouho nevěděla, ale jsem ráda, že jsem na to přišla ještě před letošním létem. Jako bonus je taky přes Revolut nejsnadnější a nejrychlejší přeposílání peněz v jakékoliv měně. A co považuju za úplnou bombu je to, že ke každé platbě můžete přidat gif! Také se dá na Revolutu rozložit jedna platba mezi více lidí nebo můžete někoho požádat o peníze a tím se připomenout, že je vám dluží.
Momentálně běží akce, že můžete získat Revolut kartu zdarma a k tomu 222 Kč jako bonus. Když se tedy zaregistrujete přes můj odkaz, tak dostanete kartu zdarma, 222 Kč a abych nekecala, tak já těch 222 Kč dostanu taky. Tahle nabídka je ale časově omezená. Pojďme si tedy navzájem pomoct k malé finanční injekci, kterou můžeme využít na cestování, nákup knih nebo třeba jen pro nafouknutí naší finanční rezervy. Tahle výhoda platí jen do 3.11. :) Je třeba registraci dokončit celou hned, jinak nemáte nárok na odměnu. Odměnu získáte až potvrdíte totožnost, nahrajete peníze, objednáte fyzickou kartu (zdarma) a zaplatíte poprvé kartou - stačí na netu a stačí i utratit korunu. :)
Zaručuju, že nejsou žádné poplatky a je to maximálně bezpečné. Používám ji sama už měsíce a se mnou i většina lidí v mém okolí.



Tohle není úplně o šetření obecně, ale můžeme si společně pomoct a něco málo ušetřit. Když použijete moje kódy, tak vy získáte slevu a já za to dostanu taky odměnu. Většinou stejnou nebo menší než vy. Tak jako tak si zase můžeme vzájemně pomoci k ušetření pár kaček.

Ubereats
Kdo by nerad jedl? Ubereats stejně jako Dámejídlo nebo Wolt používám, když mám hlad a jsem líná si něco vařit nebo si někam zajít. Když použijete zvací kód eats-mwrhnurbue, tak získáte na první objednávku slevu 200 Kč a mně tím přihrajete 100 Kč.


Wolt
Přiznám se, že přes Wolt objednávám nejméně, ale už i tady jsem objednávala. Je tu zase trochu jiná nabídka restaurací i míst, kam dováží. Když zadáte zvací kód GABUX, tak získáte slevu 100 Kč na první objednávku a já získám kredity v hodnotě 100 Kč.

Uber
Každý se občas potřebu svést jinak než MHD. K tomu slouží třeba Uber o kterém snad každý z vás slyšel. Každopádně první jízdu můžete získat zdarma, když se zaregistrujete přes tento odkaz nebo zadáte tento promokód mwrhnurbue. Já Uber používám často, když jedu odněkud, kde jsou špatné spoje nebo jedu v noci. Cena jízd se liší podle toho, jak je Uber vytížený.

Bolt
Bolt funguje na stejném principu jako Uber. Je dobré vždy porovnat ceny těchto služeb, abyste věděli, která z nich se vám zrovna v tu chvíli víc vyplatí. Můj zvací kód je EL5MV a platí jen na první jízdu. Dostanete slevu 150 Kč a já taky.



Využijete něco z toho? Jak se stavíte k těmto promo kódům za které něco dostane ten, co pozvě i ten, co přijde? Jaké stránky jste znali a jaké ne? :)

Mohlo by se ti líbit

22 komentářů

  1. Skvělý článek a tipy :) Ani jsem nevěděla, že tolik vychytaných stránek na netu je :) Já používám akorát airbnb a slevomat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Je jich dost, když člověk hledá :)

      Vymazat
  2. Přiznávám, že kromě Airbnb a Uberu jsem neslyšela o ničem :D no budu se na to muset podívat a začít to využívat .. :D Přece jenom my studenti to nemáme s penězi jednoduché :X :D :D

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, moc Ti děkuji za tipy :-) Sama se snažím ušetřit kde mohu, takže toto opravdu oceňuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Až na Revolut jsem měla povědomý o všech stránkách, ale upřímně já na tyto podobné promo kódy moc nejsem - většinou jsou na služby, které nevyužívám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já je miluju, protože ty služby využívám ve velkém :)

      Vymazat
  5. Vďaka za skvelé tipy :) Určite to využijem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak Airbnb je život. Sem tam je levnější někde Booking, ale většinou jedeme přes Airbnb. Jednou jsme bydleli s Kanaďanama a ti byli skvělí! Udělali nám seznamovací véču, nějakou jejich spešl vegan bio polévku a bylo i skvělé, že byli rodilí mluvčí, ale stal se mi super trapas. :-D Já moc nemusím Berlín a cestou do Amsterdamu jsme měli hodinku v Berlíně, tak jsem nám tam s přítelem koupila náramky I love Berlin a pak jsem u té večeře říkala, že Berlín nemám ráda a oni se mi vysmáli za ten náramek. :-D Tipli jsem zkoušela, protože jsem s nimi měla spolupráci, ale pak mi po čase přestal fungovat účet, takže jsem se na to vyprdla. :-D A Uber jsem vždycky chtěla vyzkoušet, ale v poslední době je dražší a dražší. :-/ Jo a Revolut je také super! :-)

    www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky většinou sázím na Airbnb, ale občas Booking překvapí :)
      Tak to je ale super s tím náramkem :D Jo Tipli já občas používám a občas ne. Většinou na to zapomenu :D
      Uber je dražší a dražší, ale občas je supr. Ale Bolt bývá většinou levnější.
      Revolut je láska :)

      Vymazat
  7. Většinu z firem neznám, ráda se na ně podívám. Každopádně je od Tebe neskutečně fér, že píšeš výhody jak naše, tak ty, které případně přistanou Tobě :) Přijde mi, že málo který člověk by to v dnešní době napsal takto přímo, spíš bych čekala nějaké kličky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřišlo by mi okey, kdybych nepřiznala, že z něčeho taky něco mám :) Děkuju :)

      Vymazat
  8. Škoda, že je to článek jenom o odkazech a stránkách, ale chápu formát. Já osobně mám ráda během cestování hostely, ale pokud je levnější možnost přes airbnb, tak beru i to - ale právě naopak v hostelech mi přijde, že se lépe seznámím s lidma, popřípadě mám s kým jít ven na party či poznávat město. Ostatní možnosti moc nepoužívám, kolikrát na mě vyskočilo Twisto, ale to mi přijde trochu jako další past - další povinnost platit něco, když už si člověk dá možnost platit později.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat, že jinak jako student moc nešetřím. Takže využívám jen tyto služby a na nich občas pár kaček ušetřím :)
      Já se osobně hostelů trošku bojím O:)

      Vymazat
  9. Upřímně mě těší, že některé tvoje tipy znám a využívám. Ale přesto jsem pořád chudý student. :D Je to těžký...

    OdpovědětVymazat
  10. Sice už nějaký ty roky pracuju, ale i tak několik z tipů i tak stále využívám! :D

    OdpovědětVymazat
  11. No teda, vďaka za praktický článok. O väčšine zmienených stránok počujem, resp. čítam prvý krát v živote.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo O:) jsme ráda, že jsem představila třeba něco nové :)

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)