Já čtenář IV. - Oblíbené série, které jsem nečetla - Gabux

Já čtenář IV. - Oblíbené série, které jsem nečetla

by - 11:36


Tahle rubrika tu dlouho nebyla. Minule jsem se dívala na hlavní hrdiny, které bych nejraději upálila. A tentokrát se podíváme na série, které jsou oblíbené nebo se o nich nějakou dobu velmi mluvilo a já je nečetla. U některých nevím proč. U jiných jsem to zkusila a nedala to. No a k jiným jsem se ještě nedostala, ale plánuju to. Tak to nebudu více okecávat, tak se pohodlně usaďte a jdeme na to.

pinterest


Pán prstenů

Tuhle sérii jsem nečetla a ani číst nebudu. Tolkiena jako spisovatele velmi obdivuju, ale já ten jeho styl prostě nemusím. Abyste mě pochopili, tak jsem četla Hobita od Tolkiena. A nebylo neobvyklé, že byl popis okolí a toho jak jdou a jdou a jdou na několik stránek. A já dlouhé popisy moc nezvládám. I u Eragona mi vadily. Takže respekt a úcta Tolkienovi, ale jeho knihám říkám: Ne, děkuji.

Hry o trůny

Všichni mě neustále hejtí, že jsem neviděla ten seriál. Ale já bych si radši první přečetla knihy a až pak popřípadě koukla na seriál. Ale trochu se bojím, aby tuhle sérii Martin stihl dokončit. Vím, že jeho styl psaní je velmi pomalý a asi i díky tomu je ta série tak propracovaná a že ho trochu zdržel i ten seriál, ale prosím, Martine, stihni to celé dopsat.

Krásní mrtví

Tahle série byla jednu dobu děsné boom. A já jsem ji děsně chtěla. Ani nevím proč jsem ji nakonec nečetla. Hodnocení mý docela průměrné, ale komentáře jsou často pochvalné. A tak by mě zajímalo, jestli ji někfo z vás četl a doporučil nebo naopak nedoporučil mi ji. Poslední dobou totiž zjišťuji, že je na světě tolik knih, které bych si měla nutně přečíst, že nemám čas ztrácet čas.


pinterest


Divergence

Tady mám jasno v tom, proč mě tato série minula. Viděla jsem film. A byla to nuda. Zároveň mi byla neuvěřitelně nesympatická hlavní postava. No a taky jsem si zvládla vyspoilerovat závěr a přijde mi, že to mezi tím si dokážu domyslet sama. A abych byla upřímná, tak já miluju Hunger Games a tohle mi přijde prostě jako slabý odvar. A ano, je mi jasné, že to je něco trochu jiného, ale já si nemůžu pomoct.

Upíří deníky

Byla doba, kdy jsem naprosto milovala seriál Upíří deníky. Asi tak do čtvrté nebo páté série než začali vymýšlet hovadiny a úplně ten seriál pohřbili. A jednou jsem si řekla, že si přečtu knižní předlohu. Zkusila jsem to. Bylo to hrozný a zvládla jsem asi jen 5 stran. To, že postavy jsou úplně jiné mi dost vadilo a taky ten styl psaní. Nebo to bylo možná překladem, ale to se fakt nedalo.

Temná věž

Tuhle sérii bych si docela ráda přečetla. Kinga mám ráda a tahle série je dost oblíbená. Jen je dobrou otázkou, kdy se k ní dostanu. Protože se přiznám, že není zrovna na vrcholu seznamu Musím si přečíst. Ale mám ji tam!

pinterest

Percy Jackson

Já vlastně vůbec netuším, jak se stalo, že jsem tuhle sérii úplně minula. Ale upřímně nevím, jestli ji budu číst. Slyšela jsem na ni mnoho chvály, ale taky vím, že je určena mladším ročníkům. Můžete mi ale poradit. Mám si Percyho přečíst?

Zaklínač

Dlouhou dobu jsem kolem této série chodila se skepsí a nedůvěrou. Všichni o ni mluvili a kdo mě zná tak ví, že nesnáším knihy, filmy a seriály o kterých se moc mluví. Ale už to šílenství naštěstí utichlo. Vzhledem k tomu, že je to jedna ze sérií, které pohltily nejen mého tátu, ale i bráchu, tak jsem se rozhodla, že bych ji měla dát taky šanci. Takže si ji přečtu.

Bratrstvo černé dýky

Tohle je složité. O této sérii se taky jednu dobu neskutečně mluvilo, ale teď je úplně ticho po pěšině. Tématiku upírů mám ráda a celkově si jedu na vlně fantasy. Ale už mě moc nebaví taková ta naivní fantasy, kde je všechno hned a nedává to úplně smysl. Tady tedy stále váhám, jestli sérii chci číst nebo ne. To, že má série asi milion dílů by mi nevadilo. Hodnocení má taky na výbornou. Ale stojí to za to? Ocenila bych nějakou radu.

pinterest

Série Drahokami

Tuhle sérii si jednou přečtu. Jsou na ní dost pozitivní reakce. Ale přečtu si ji až potom, co překonám svou nechuť k cestování časem. Ale to půjde! Pevně tomu aspoň věřím.

Svět Tryllů

Další série kterou jsem děsně chtěla. Jenže jsem ji nakonec taky nečetla. Každopádně tuhle sérii bych si klidně přečetla, ale není to jedna z těch u kterých mám pocit, že nutně musím. A taky nevím, jestli už na tuto sérii nejsem moc stará. Radu opět uvítám.

Roztříštěná říše

Proč se o této sérii víc nemluví? Četla jsem anotace a nějaké ty komentáře a musím říct, že jsem z toho nadšená a to jsem sérii ještě nečetla! Ale určitě si ji přečtu. Protože hodnocení slibuje, že to bude něco nového. A hlavně nic moc jemného. Autor se totiž podle všeho nebojí krutosti, krveprolití a spousty akcí. Navíc je prý hlavní postava docela hajzl.

pinterest

Tygří sága

Tuhle ságu si přečtu. Slibuju. Námět je zajímavý, anotace skvělé a hodnocení i komentáře naprosto bombové. Tygří ságu mám ze zmíněných sérií asi nejvýše na seznamu Musím přečíst. Takže Tygří ságo, těš se.

Drakie

V jednu dobu jsem knihu moc chtěla přečíst. Ale ta chvíle přešla a navíc už nepatřím úplně mezi cílovku. Ale pro dospívající děti to může být super série, která by je mohla vtáhnout. Co jsem se dočetla, tak je to psáno velmi jednodušše a cílí to tedy na mnohem mladší než jsem já.

Selekce

Fíha. Hele nezabijte mě. Já to zkusila přečíst. Ale přečetla jsem asi tři kapitoly a myslela jsem, že mě to zabije. Nesedla mi hlavní hrdinka a ani styl psaní. Já ty tři kapitoly totiž četla neuvěřitelně dlouho a musela jsem se do toho nutit. Uznávám, že má série velmi zajímavý námět, ale to je tak všechno hezké, co na ni můžu říct. Nebo ještě teda obálky jsou krásné!


A jaké profláklé série jste nečetli vy? A které ze zmíněných byste mi doporučili nebo naopak nedoporučili? Rady uvítám :)



Mohlo by se ti líbit

28 komentářů

  1. Drahokami si určitě přečti, je to moje srdcovka. Drakie jsem četla na střední a moc se mi líbila, teď bych ji už nečetla. Pana prstenů nemám rada celkově... jako ten film. Frodo mi přijde k ničemu. Hobita jako film miluju. Ale dlouhavé, popisné věci nemusím. Divergence, první kniha super ostatní strašný o filmu nemluvím... selekce, ta série je krásná jen díky obálkám. Upíři deníky.. viděla jsem 1 a 2 sérii. Milostný trojúhelník nemám ráda :D

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teda na Drahokamy kouknu. Drakie už jsem opravdu asi propásla a Pána prstenů nemám ráda :X
      Díky moc za super shrnutí :) Upíří deníky uznávám jen první 4 nebo 5 sérií :D

      Vymazat
  2. Musím, s malou ostudou, přiznat, že jsem spoustu z těch sérií taky nečetla... Ale k sérii Drahokamy , se musím taky přimluvit. Upřímně, nevím, zda by mě ta sérii bavila stejně jako před lety, kde jsem to četla a zhltla ty díly během pár dní (plus teda i teď se ráda kouknu na všechny tři filmy, co k tomu natočili),nicméně si myslím, že to stojí za přečtení - už jen kvůli mluvícímu chrliči. Drakie, to je taky jeden z mých pubertálních zářezů, ale pamatuju si, že jsem přečetla jen první díl a byl pro mě totálním zklamáním. :( Tygří sága se mi moc líbila, ale už je to taky delší čas, ale když si na ní zavzpomínám, tak bych si ji asi ráda možná připomněla i teď. Už jen kvůli tomu, že tygři jsou prostě super. Jdu dál...takže Selekce. Mám ten první díl doma (a to sobecky kvůli obálce, která je jako boží - ty šaty bych brala), ale jinak mě to nechytlo. Připomíná mi to Hunger Games, akorát, že ostré zbraně nahrazují intriky, lži, a dívky, co teda používají vlastní ženské zbraně k tomu, aby teda nedosáhly vítezství v Hladových hrách, ale princovo srdce. Navíc podle mě byla hl. hrdinka furt na facku, a jakmile mi až tak moc nesedne hlavní hrdinka, tak to je konec. :/ Matně si pamatuju na Svět tryllů, ten název mi něco říká, ale mám dojem, že jsem to nedočetla a odložila, že mě to nebavilo už tehdy. Bratrstvo černé dýky...to je taková ta série, co má hromadu dílů, z pořátku tě to děsně baví, pak zjištuješ, že vlastně každý díl je na tak nějak stejném principu a už to není ono... může to být oddechovka, ale to už raději preferuju série jako je Kate Daniels nebo Mercedes Thompson (možná ti to tak trochu podsunuju jako tip ke čtení, pokud čteš urban fantasy) Zaklínač - četla jsem to kdysi pár dílů, ale uplně jsem se do toho nezažrala a teď také uvažuju o přečtení, protože můj bratr a táto to četli a máme celou sérii doma, tak možná... Zbytek se přiznám, že jsem nečetla. HP teda asi tři díly, zbytek jsem nějak nechala na filmech, a plánuju to napravit. Upíří deníky mě úplně minuly, a to včetně seriálu.Ok, a tady skončím s vyčerpávajícím komentářem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tak dlouhý komentář! :)
      Na Drahokamy i Tygří sérii určitě kouknu. Jinak Kate Daniels jsem právě včera dočetla a teď čekám až vyjde závěrečný díl. Měl by vyjít letos. Mercedes mám ve čtečce, ale ještě jsem se k ní nedostala. :)
      Díky moc za tipy a názor. Moc si toho vážím. Jinak HP určitě doporučuju. Od čtvrtého dílu se to čte samo a je to boží. Při každém čtení objevím nějaký nový detail :)

      Vymazat
  3. Tak z tohoto výběru jsem taky nečetla žádnou :D u mě je jich spíš víc těch, které jsem nečetla, než těch, které jsem četla. Četla jsem totiž jen Harryho Pottera a Twiligt sagu, ups :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to je pořádný ups! Ale aspoň jsi četla dvě z mých oblíbených sérií. :D

      Vymazat
  4. Osobně si myslím, že z toho co tady zminuješ nepotřebuješ číst ani jedno. Být ti o pár let méně, tak ti doporučím jít do Drahokamů, protože to pro mě byla fakt super série. Netuším, jak by se ti líbila v tomto věku.

    A jako oddechovku na dlouhé večery Bratrstvo (pokud si po celém dni totálně vyčerpaná a chceš číst jen něco supe rnenáročného u čeho už víš jak to dopadne, tak je to skvělá volba), rozhodne to ale není něco jako must have nebo must read.

    Zbytek sérií co tu máš si myslím, že ti stejně nic nového nedají (ta témata už tu byla a závratná nejsou). Takže houby zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, Drahokamy mě teď lákají víc než předtím. A třeba Tygří sága se mi líbí tou originalitou, že to pro jednou jsou tygři a ne vlkodlaci nebo upíři. Každopádně díky :)

      Vymazat
  5. Já jsem nečetla ani jednu z těchto sérií a upřímně drtivou většinu z nich ani neznám :D Já jsem dokonce ani nečetla Harryho Pottera :D Ale některé z těchto sérií vypadají zajímavě, tak jestli si je přečteš, dej nám vědět, jaké byly :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teda za toho Harryho Pottera bys měla dostat za uši :D Určitě dám :)

      Vymazat
  6. Pána prstenů jsem četla, ale nedočetla. U třetího dílu jsem to vzdala. Nedávala jsem ty dlouhé popisy.

    Hru o trůny miluju. Jak seriál, tak knihy. Akorát se také bojím toho, že sérii Martin nedokončí 🙈

    Krásné mrtvé jsem četla a byla to milá série.

    Divergenci mám ráda, i když mě nakrknul konec, který se od filmu liší. Ale na Hunger Games to rozhodně nemá.

    Upíří deníky? Miluju seriál, protože Damon!! ♥️ Knihy jsem četla, ale nešlo to! 😁😁

    Percyho Jacksona jsem četla na základce a zamilovala se do té série. Určitě ji zkus 😊

    Zaklínače jsem nečetla a asi ani nikdy nebudu 😁

    Svět Tryllů jsem četla na střední a je to taková oddechová série, ale neurazí 😊

    Tygří sága je skvělá, i kyž jsem ještě nečetla poslední díl 😁

    Drakii jsem taky četla na základce a je to super série, ale nevím, jestli by tě teď bavila.

    Selekce 😁😁 Hlavní hrdinka mě neskutečně štvala, ale chtěla jsem vědět, jak vše dopadne 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upíří deníky jako knihy mohl zvládnout jen nějaký masochista :D Díky moc za dlouhý komentář. Vypadá to, že Hry o trůny, Percyho a Tygří ságu si přečtu určitě :)

      Vymazat
  7. Ja sa osobne serii stranim lebo viem kolko z nich v SK ci CZ nakoniec ani nevysli a anglicky viem leda prd. jedine co som čítala je Pán prstenov a prvé tri casti Hry o truny a dalej som vsadila na serial.
    Divergence ma tiez aklsi neoslovila ale rozmyslam nad Mestom z kosti sestra mi to odporuca alebo nad Zaklinacom. Vraj sa oplati.
    Co sa ale pacilo m e no vacsinu neoslovili su Temne hmoty. Podla mna super knihy no okolie som nepresvedcila. Ktovie prečo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna tyhle série vyšly celé, co vím. Jinak já se sérií moc nebojím. Naopak je vyhledávám, i když mám radši, když už jsou dovydané :)
      Město z kostí je skvělý!!! :)
      Kouknu na ty Temné hmoty.

      Vymazat
  8. Ja myslím, že som v tomto ohľade tak na pomedzí. :) Myslím, že polovicu sérií som čítala a polovicu nie. :) Väčšinou som sa k čítaniu tých kníh však dostala až vtedy, keď už neboli v móde a nik o nich nehovoril. :) Ale páčili sa mi (väčšina). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám úplně stejně. Taky se nerada k sériím dostávám, když jsou na vrcholu oblíbenosti :)

      Vymazat
  9. Taktiež som absolútne nič z toho nečítala :D Máš krásny blog :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem také nečetla ani ze sérií. Něco jsem viděla jako seriál/film. :)

    www.terezawa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, já se snaží filmům a seriálům vyhýbat, pokud jsem předtím nečetla knihy :)

      Vymazat
  11. Tak z těchto sérií jsem četla jen Drakie a Drahokamy a obojí se mi moc líbilo. Jen jsem to četla už pár let zpátky, tak nevím, jak by to u mě obstálo teď. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Je opravdu škoda, že jsi nečetla Percyho, když jsi byla mladší. Je to skvěle napsaná série, která není jenom vtipná, ale dokonce poučná! :) Ale tak nenásilně poučná. Takže se vlastně zabavíš a ještě se k tomu něco naučíš :)
    Divergenci jsem také nedočetla, protože už to šlo do kytek... Asi jako každá druhá série, která měla zůstat jednou knížkou a hotovo..
    Na Zaklínače se chystám, protože si myslím, že mi téma sedne. Stejně tak jako styl psaní, jak jsem koukala na první stránky v knížce. A Drahokamy moc doporučuju. Je tam sice cestování časem, ale je promyšlené, není zmatečné a opravdu se tahle série moc povedla. :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když on o ní každý mluvil a to já nemám ráda. Ale asi se do ní pustím i teď :)
      Do Zaklínače se asi pustím a Drahokamům taky dám šanci :)

      Vymazat
  13. Krásný seznam! No, také mám dost nepřečtených sérií nebo knih, které všichni vychvalují a já se k nim doposud nedostala. Z knih na nejvyšší příčce je asi Zlodějka knih nebo Zmizelá.. tyhle dvě jsou mými resty několik let. A ze sérií mě napadají knihy od V. Schwaab, které snad všichni milují a já ne a ne se k nim dostat. Hru o trůny jsem nečetla, ale doma mám už dva díly a rozhodně se na ně někdy chystám. Ale je pravda, že po zklamání z konce seriálu to nemám jako prioritu. Upíří deníky.. seriál byl na začátku fenomenální, potom se to začalo kazit. Také jsem zkusila knihy, ale to bylo nejhorší rozhodnutí v životě. Divergence je pro mě srdcovka. To ona mě nakopla začít více číst a blogovat. byla jsem na prvním díle v kině a od toho dne jsem googlila a zjistila, že se o knihách nejen mluví ale také píše. Další díly sice nestojí za nic, ale ten první je opravdu top.
    Série Drahokamy byla několik let i mým velkým restem.. Asi rok zpátky jsem se k sérii konečně dostala a jako super.. Ale kdyby mi bylo o několik let mín, byla bych nadšenější. Zatím jsem viděla i první ze série filmů a dokonce si troufám říct, že film je lepší a rozhodně více zaujme starší jedince, než knihy.
    No a Selekce je moje srdcovka. Neřííkám, že je dokonala, protože to není. Má mnoho chyb, ale pro mě je srdcovkou. Takovou pohádkou, ke které se ráda vracím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlodějku knih bych si taky chtěla přečíct a ještě jsem na to nenašla čas. :)
      Knihy Hry o trůny budou určitě lepší než seriál O:) Upíří deníky byly super tak do čtvrté série :D
      Tak teď nevím jestli se do Drahokamů pouštět nebo ne. Asi zkusím jen ty filmy.
      Ty jo, tak to já Selekci fakt nemůžu zkousnout :/

      Vymazat
  14. Tu Selekci bys měla napravit :D Já třeba nečetla Skleněný trůn...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mě ta Selekce nějak neláká :D Skleněný trůn jsem taky nečetla...

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)