Kecálkov IV. - Gabux

Kecálkov IV.

by - 17:48



Tahle rubrika už tu dlouho nebyla a mně osobně chyběla. Za tu dobu, co jsem ji vynechávala se stalo miliony dobrých i špatných věcí. Dlouho jsem tedy přemýšlela, jak navázat až jsem se rozhodla to období vynechat a začít znovu. Takže začínáme! :)


O životě na koleji jsem se nejvíc rozepisovala ve článku Co vám o vysoké nikdy nikdo neřekl II.  a já bych se nerada opakovala, ale přece jen bych ráda zmínila pár věcí.
Spousta lidí, co mě zná se diví, že stále na kolejích bydlím a co víc, mám to tam ráda. Důvod je jednoduchý. Ta parta lidí tady. Tu vám nikdy nikdo a nikde nenahradí. Jasně, nesnáším tu společnou kuchyňku, dusno na pokoji, bordel na záchodech a to že je rozbitá má oblíbená sprcha. Ale díky té partě to dokážu úplně v klidu přejít.
Podle mě by si každý koleje měl zkusit. Mnohem víc vám to dá než vezme.



Červen je pro mě zlomový měsíc, jelikož všechno špatné z měsíců minulých se láme v to dobré. Jsem konečně šťastná a vím kam směřuji. Jistě, poslední dobou zase začalo pár důležitých věcí skřípat, ale plně doufám, že se to zase zlepší. To že občas hlídám děti jsem podle mě již někde zmiňovala. Mám to ráda, baví mě to a ty hyperaktivní telátka mám opravdu ráda. A jako bonus jsem získala svou první oficiální práci! Malý krok pro lidstvo, ale velký krok pro mě! Těším se a tuším, že mě to bude bavit. Jo a taky jsem byla přijata na novou vysokou. Ale o tom až někdy příště.



Víte co je ještě na vysoké a kolejích skvělé? Že konečně najdete tu partu přátel s kterou podnikáte různé věci. To že se napíše a jde se pít je jedna věc. Ale ta mnohem lepší věc je ta, že reálně podnikáte výlety či poklidně spolu trávíte čas. Já si třeba letos opravdu zamilovala hraní deskových her a to jen díky tomu, že jsme je neustále hráli a vždy něco jiného. Tolik her, co jsem se za tento školní rok naučila! A poprvé jsem si vyzkoušela hru ve virtuální realitě!
Taky velmi často grilujeme a lidi, to je taková pohoda. Prostě si tak sedíte, popíjíte a ujídáte a do toho si povídáte a jen si užíváte tu atmosféru. Je to skvělý a doporučuji všemi deseti! A zrovna teď jsme i podnikli výlet po Praze. Šli jsme třeba i k Len.... zdi a sprejovali! Což byl skvělý zážitek!  Za zmínku taky stojí to, že jsme šli krmit labutě a kachny. No byli tam i holuby. A já se holubů fakt bojím. A zcela neuváženě jsem to přiznala, takže moje milovaní kamarády nejvíc bavilo to, házet jim chleba mně pod nohy a bavili se nad mou panikou a útěkem. Moc jsem se bavila.
Vloni jsme šli společně do ZOO Praha a letos jsme šli opět, jen jsme to vzali druhou stranou. To že se pokaždé zastavujeme snad u každého občerstvení na pivo a cider ani nemusím zmiňovat. Ale ze zvířátek jsme taky nadšení! To abyste si nemysleli. Milujeme zvířata a vždycky jsme děsně zklamaní, když nějaké nevidíme. Letos jsme v ZOO taky byli a krásně nás chytla ta největší bouřka. Tento zážitek nám asi jen tak někod nevezme. A já už se nikdy neotočím zády ke svým milovaným kamarádům, když mají po ruce cokoliv co souvisí s pavoukama. Představte si, že překonáváte strach a koukáte se na pavouka za sklem a najednou něco cítítě na rameni. Myslíte si, že někdo na vás jen jako klepe a vy se otočíte a uvidíte pavouka. Jasně, nebyl živej, ale infarkt jsem docela měla. Fuj.



Vloni jsem byla na své první svatbě a letos už jsem jednu svatbu taky stihla! Ženil se můj "bratránek" s jednou skvělou slečnou! Svatba byla v přírodě u vody, takže jsem poštípaná jak dlouho ne, i když jsem se téměř vykoupala v repelentu. Ale stálo to za to. Bylo to milé, příjemné a poznala jsem spoustu nových lidí. A taky jsem si potvrdila, že panákovat jedině kvalitní domácí slivovici!
Ráda bych ještě zmínila super aktivitu, co novomanželé vymysleli a to jest kartičky na kterých jste seškrábali kolečko a pak jste hledali člověka se stejným smajlíkem s kterým jste si pak dali panáka. Skvělá aktivita na seznamování.


K mému zděšení jsem zjistila, že snad neexistuje měsíc, kdy by někdo neměl narozky. No opravdu já každý měsíc kupuji minimálně jeden dárek k narozeninám. Je to peklo hlavně pro mou peněženku a játra, co si budeme!


A nakonec bych ráda zmínila můj objev měsíce! Díky trnd jsem získala na testování Oral-B Pulsonic 4200. Ze začátku jsem byla trochu skeptická. Zaprvé ty vibrace byly děsně silné a zadruhé mi přišla ta hlavice dost tvrdá. Musím ale nakonec uznat, že na vibrace si člověk snadno zvykne a hlavice je tvrdá tak akorát. Mám citlivější dásna a pohoda. Navíc je na kartáčku více programů, takže si vybere opravdu každý. Jinak kartáček se dobře drží, rychle se nabíjí a výdrž baterky je dostatečně vysoká. Ještě se mi nepovedl ho vybít. A úplně nejlepší je, že takhle dobře vyčištěné zuby i mezizubní prostory jsem dlouho neměla! A taky jsem dlouho neměla tak bílé zuby bez dovolené u moře. Takže za mě rozhodně doporučuji.

A jak se máte vy? Co je nového? Co vás za poslední dobu nejvíce potěšilo? 



Mohlo by se ti líbit

23 komentářů

  1. K práci gratulujem, nech ti to prináša hlavne radosť. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Tomu sa hovorí akčný život, aj keď tie neustále narodeniny teda naozaj nezávidím absolútne. :-D A áno, u nás to na intrákoch bolo podobné. Jediné čo ich zachraňovalo boli ostatní študenti. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty narozeniny jsou fakt peklo. Hlavně pro mou peněženku. :D

      Vymazat
  3. Gratuluji k práci, ať se ti v ní líbí :) Tyhle kecací články mám ráda :) Na koleji jsem nikdy nebydlela, ale věřím tomu, že to člověku hodně dá do života :) přátel, zážitků i školení o toleranci a skromnosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, zatím jsem moc spokojená. Taky mám ráda tyhle vykecávací články, ale zároveň je třeba aby bylo co říct :) Určitě to člověku dá hodně.

      Vymazat
  4. Krásný článek! K nové práci gratuluji snad se bude líbit ❤️
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  5. Já už měsíc chodím na brigádu po zkouškách :) Mě se teda na koleji nelíbilo a ani jsem nechytla tak super partu, jako ty. Teď jsem na bytě a jsem mnohem šťastnější :) I parta jsme si lépe sedli. Oslavila jsem 21, jinak se během června nic moc nestalo :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn :) Hele na koleji vždycky záleží hlavně na lidech. O ničem jiném to defakto není :) Tak opožděně všechno nejlepší ❤️

      Vymazat
  6. U mě se taky spoustu lidí diví, že ještě pořád bydlím na koleji.. Ale taky to tam mám ráda a dokud budu na nějaké vysoké, tak mě z kolejí nikdo nedostane :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě z koleje asi dostanou příští rok, protože už bych chtěla svou vlastní kuchyň. Ale jinak souhlasím - kolej je láska! :)

      Vymazat
  7. Velká gratulace! :)

    Jinak já bych hned na nějakou svatbu vyrazila, ale u nás se nikdo nechce ženit / vdávat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)
      Jka já ti rozumím. Já až tyhle dva roky si užívám svateb a ráda bych v tom pokračovala. Doufám, že se ještě někdo bude vdávat nebo ženit příští rok :D

      Vymazat
  8. Díky tomu, že jsem na vysokou nešla koleje neznám, ale za mě byl internát na střední dostatečně odstrašující...od té doby vím 100% že pr mě nějaké spolubydlení prostě není. Mám ráda svůj klid. výlety co pořádáte s partou z koleje zní skvěle. Stejně jako grilování. Oboje bych brala, ale s tím, že bych se měla vždy kam vrátit do SVÉHO klidného místa. Já prostě nemám ráda lidi ve větší míře :D O:-)

    K získání práce a přijetí na školu gratuluji. :) Jsem ráda, že se to otočilo a daří se ti. :)

    Svatby můžou být fajn. Já se přiznám byla jen na jedné a to ještě církevní.... takže kostel, sálodlouhej proslov oddávajícího včetně mše.... no nic pro mě... ale jinak to bylo moc hezký.

    O narozkách mi ani nemluv, u nás je zase víc jak půl rodinného klanu má ve stejný měsíc, takže nebydlet u našich, tak pak jím další dva měsíce suchý rohlíky...

    A elektrické kartáčky fakt nejsou nic pro mě.

    Jinak mám se dobře. Nezměnilo se u mě asi nic moc. Ale nejvíc mě potěšilo, že jsme měli s přítelem TEN vážný rozhovor o blízké budoucnosti a plánech ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ari, můžeš mi prosím zpřístupnit tvůj blog, abych ti tyhle objemné a úžasné komentáře mohla oplatit? :)

      Internát na střední byl strašný a utekla jsem z něj. Nedá se s kolejemi srovnávat :) Taky mám ráda svůj klid, ale když sedne spolubydlící, tak je to pohoda. Výlety i grilování jsou super.

      Děkuju moc! :)

      Fíha. Jakože církevní věci mě moc neberou. Buď se směju nebo obracím oči v sloup. Peklo no..

      Jako upřímně? U nás je prokletý březen. Já u rodičů nebydlím, ale zase mi přispívají :)

      Elektrické taky nedávám, ale tenhle je super :D

      Tak k TOMU rozhovoru moc gratuluju a mám z toho upřímnou radost ❤️

      Vymazat
    2. Ahoj, ahoj..
      Blog je teď (snad jen do začátku září) uzavřenej z důvodu "rekonstrukce". Přestože se mi původní líbil, cítila jsem, že to není úplně to pravé. Už ale s úpravami finišuji co se týče PC verze. Mobilní verze má zatím problém se zobrazováním menu, ale to doufám zase kouzelně upraví Míša O:-) jen co se vrátí z dovolené. Takže ještě ty dva dny prosím vyčkej. :)

      A děkuji za odpověď. A za gratulaci. ^_^

      Vymazat
  9. Uff.. koukám, že jsem se opět rozepsala. Jinak přidávám ještě odkaz na můj blog. :)

    Měj se hezky
    …ARI
    Ariino šeptání do větru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych se k tobě podívala, ale hlásí mi to, že blog je otevřený pouze pozvaným čtenářům :(

      Vymazat
  10. Obdivujem každého človeka, ktorý stráži iným deti, či už len z dobrej vôle, alebo za peniaze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám naštěstí s těmito dětmi velmi dobrý vztah, takže je to pohoda :D

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)