Alkohol v létě? Proč by ne! - Gabux

Alkohol v létě? Proč by ne!

by - 15:15


Když budu upřímná, tak v létě moc nepiju. Jasně, je teplo, takže se dá pohodlně pít venku a všechno, ale ono jak je to vedro, tak já vůbec nemám chuť.
Ale přesto existuje pár vyjímek, které piju hlavně v létě. Klidně si tyhle alhokolické nápoje dám i v zimě, ale v hlavě je mám v kolonce letní nápoje.

Aperol

Zastávám názor, že komu nechutná Aperol, tak ještě neochutnal ten pravý. Já ho piji i v restauracích, ale přece jen je tam dražší, takže si ho nejraději dělám s mamkou doma. Není nad to se opalovat na zahrádce a k tomu upíjet tenhle lahodný drink!
K Aperolu nutně potřebujeme Prosecco. A já jsem díky spolupráci narazila na bio a vegan Prosecco, které je naprosto mňamózní a jsem schopná ho pít i bez Aperolu. Což se o jiném Proseccu moc říct nedá.



A jak teda Aperol dělám?
V Sodastreamu si udělám a předem vychladím perlivou vodu - ale stačí normální perlivá voda z obchodu. Udělám si led a následně je to hodně takové čarování. Od oka přidám Prosecco, následně Aperol, kterého dám více než Prosecca a nakonec doliji vodou, které je ze všech tří složek nejvíce. Ale tohle si budete muset vychytat sami podle toho, co vám chutná. Mně se na Aperolu líbí, že je to tak jednoduché. Občas si do něj nakrájím i nějaké ovoce. :)



Cidery

Ty piju nonstop celý rok, ale v létě se po nich můžu přímo utlouct. Mám ráda snad všechny značky, které jsem ochutnala, ale nejvíce ujíždím na Stronbow.
Po ciderech sahám hodně večer a nebo když se mi prostě nechce dělat s Aperolem. No a nebo když mi dojde Prosecco či Aperol no.

Mojito

To piju domácí jen u babičky, kde mi ho dělá Verča. A musím říct, že si nemohu stěžovat! Tak jako tak si to nikdy nemíchám sama. Mojito jsme vždycky milovala a chutnalo mi. No a když to Verča nepřežene s rumem, tak mi chutná stále! A nejvíc, když mi ho člověk přinese přímo do bazénu.



Gin s tonicem

Vlastně jsem s vydáním tohoto článku čekala, protože jsem měla od kamaráda slíbené, že mi namíchá naprosto perfektní gin s tonicem.
Upřímně je tohle pití zlo. Pije se mi hrozně dobře, takže už jsem díky tomu měla pár kocovin. ALE! Nedám na tenhle drink dopustit. Pít bych ho mohla furt, ale v létě mi obzvlášť chutná, protože není ta sladký, jako většina drinků. A to je ve vedrech úleva!

Tak alkoholu zdar! 




A jaké letní pití máte nejraději vy? Mícháte si doma nějaké koktejly? :)

Mohlo by se ti líbit

18 komentářů

  1. Mojito alko či nealko je top. Hlavne keď máme dostatok mäty. Vtedy to ide jedna radosť. V lete ide hlavne pivo aj ked to nie je drink (no alko určite). Bechertonik občas kedzk som velky milovník Becherovky...
    Ale teraz na dovolenke sme sa trochu odviazali a vyskúšali Sex on the beach, Caribi aj Melónový sen. Najviac určite odporúčam ten Melon lebo ten je pravy, sezónny, ale ani ten Sex nebol zly.
    Každopádne leto, dovolenky a drinky k sebe určite idu. Treba skusat všetko co nie je každodenne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám radiši alko, přiznám se.
      Já Sex on the beach miluju! Naprostá dobrůtka. :)

      Vymazat
  2. Gin s tonicom je presne ako píšeš, veľmi zákerný drink. Našťastie som sa vyhol následkom na druhý deň, ale hranica je tenká :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Aperol je moje zkáza, i když teď jsem ve Vídni ochutnala Mango Spritz a bylo to tak dobrý, že bych se tím mohla nalívat od rána do večera. A ještě docela ujíždím na Sangrii a Rybízovém víně:D
    Teď jsem si ale dala tři týdny téměř bez alkoholu, protože mi bohužel nedělá moc dobře. Ovšem příští týden odjíždíme na dovolenou a tam si to bez drinku v ruce moc neodkážu představit:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sangrie mi naštěstí vůbec nechutná. Ale Aperol bych opravdu mohla furt :D Ale Mango spritz? To slyším poprvé, ale asi to nutně potřebuju!
      Já jsem taky byla teď dlouho bez alkoholu a už jsem podle všech nemocná či těhotná. :D

      Vymazat
  4. Mám pocit, že Aperol si získal popularitu hlavne toto leto ale priznám sa že som ho nikdy ešte neochutnala. Musí sa to zmeniť aj keď alkohol vôbec nemusím :D Ináč sme asi úplne protiklady čo sa alkoholu týka :D Neznášam horké veci čiže ani Gin s tonicom nie je to pravé pre mňa, takisto ani cidery nemám rada, ja si fičím na radleroch :D U mňa v lete kráľujú sladké veci a na vrchole je Piňa Colada a iné sladké miešané drinky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aperol mám ráda už pár let, pokud mám být upřímná. Ale ano. Ten bum taky cítím až dnes. :)
      Taky mám ráda v léte sladké drinky, proto piju ty cidery a Sex on the beach :D

      Vymazat
  5. Aperol som uz parkrat mala, ale take flaskove, a to mi teda prilis nechutilo. Cider mam rada Strongbow, ale iba Red Berries. Mojito je asi taky moj to go drink. ale za toto leto som ho mala mozno raz, aj to si nie som ista, ci v nom vobec bol alkohol :D gin s tonikom som nachylna vyskusat, tak mozno raz pride ta spravna chvila aj na tento drink.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flaškový je pěkně hnusný :D
      Jooo Strongbow je moc dobrej.
      Já Mojito neměla asi rok. Úplně cítím ten absťák! Ale Gin s tonicem určitě zkus.

      Vymazat
  6. Haha, já teda piju HLAVNĚ v létě.
    Aperol je skvělej. Vypadá to dobře a nemusíš být žádný špičkový barman.
    Ale jinak si doma koktejly moc nemíchám. Víno je rychlejší. B) A levnější. Ale je fakt, že si ho k bazénu nevezmeš. V tomhle u mě vyhrávají cidery a pivo.

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu. Na jednu stranu.
      Aperol je mega jednoduchej, dobrej a hezkej. Prostě výhra!
      Víno rychlejší je a rozhodně je levnější. Ale víš co... Je léto! Rozhazování a tak...
      Cidery jsou láska.

      Vymazat
  7. Vůbec :D Já tak max nějaké čoko nebo vanilkové milkshaky :D :D Alkohol mi chutná akorát tak rum a to pouze jeho vůně - třeba v krémech a tak :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak milkshake zase moc nemusím já. Tak dvakrát za rok mi stačí. :D
      Jej fuj rum. Jediněj alkohol, kterej fakt nezvládám!

      Vymazat
  8. Aperol jsem si dovezla z Itálie, mají ho tam o mnoho levnější než u nás. No a druhou láhev jsem dostala k narozeninám. Dělala jsem holkám, ale se šampaňským a bylo to také moc dobré. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Na to prosecco už koukám dlouho, tak si ho musím konečně pořídit, protože ho miluji a tohle je navíc v tak krásném obalu :) Jinak přes léto jsem pila právě prosecco, aperol a cidery. Občas jsem si dala vychlazené pivko, ale to je vše. Tvrdý alkohol už nepiji skoro vůbec (až na pár drinků) a víno v létě moc nemusím :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosecco si určitě kup! Je fakt dost dobrý!
      Taky jsem letos po pivku občas šáhla, ale nechutná mi to... Já tvrdej můžu, ale musím mít chuť. :D

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)