Tetování - nejčastější otázky - Gabux

Tetování - nejčastější otázky

by - 14:22


Jelikož předchozí článek s nejčastějšími otázkami ohledně piercingu byl úspěšný, rozhodla jsem se udělat stejný, ale pro změnu o tetování.
Jedná se o otázky, které se neustále dokola opakují a hodně lidem s tetováním už lezou na nervy. Tak proč je nezodpovědět a nepředcházet  tomu.

A jaké mám tetování já? Prozatím mám dvě. Vlka na stehně a sovu na ruce. Vlka mám z 25.11. 2015 a sovu z 6.6. 2016 tudíž bude za chvíli slavit dva měsíce! :) V září jdu na další tetování a plně doufám, že v listopadu nebo v prosinci mi klapnou i ty další dvě, pro změnu drobné tetování. :)




  • Bolí to?
    Ano. Jehla vám propichuje kůži do určité úrovně, aby tam zanesla tu barvu. Takže logicky to bolí. Ovšem každý má jinou citlivost. Někoho více bolí tetování na břiše a někoho na lopatce. Ale jsou místa, které většinu lidí bolí a jsou nepříjemné. Jedná se o prsty, jemné části kůže (vnitřní strana stehna,...), kosti a nárt.
    Mě osobně vlk ani moc nebolel dokud se nedělal vršek, ale ani to nebolelo tolik, jako když se dělala ta vnitřní část. Tam je to opravdu nepříjemné a bolí to a to hlavně kvůli tomu, že je tam kůže velmi jemná a je to erotogenní zóna mnoha lidí.
    Co se týče sovy, tak to bylo horší. Bolel mě kraj ze strany vnitřní a pak když se vyjelo k loketní jamce. Tam to bolelo hodně, ale úplně nejvíce mě to bolelo u zápěstí. Z toho mě pak bolela ještě den ruka.
    A nesmím zapomenout na to, že bolí stínování. Ale celkově je nejhorší konec, protože je kůže už velmi podrážděná a citlivá. Takže ke konci vlka jsem myslela, že uteču.
  • Teče krev?
    Ano, ale není to žádné závratné množství. Většinou se jedná jen o pár kapiček krve. Opravdu se v tomhle ohledu není čeho bát.
  • Jak dlouho to trvá?
    To záleží na stylu, složitosti a velikosti. Je logické, že menší nebo méně náročné tetování bude trvat kratší dobu než složitější či větší. Mně vlk trval zhruba tři hodiny a sovička dvě.
We♥it
  • Jaký je postup?
    První ukážete pro připomenutí obrázek, co chcete vytetovat. Poté tatér odejde a udělá nákres. Když nákres schválíte jde se na věc. Hezky se usadíte či položíte a tatér vám oholí místo jednorázovou žiletkou, poté se natiskne obrázek a už se připravují jehly, barvy a různé "krémy". A jde se na věc! Každý tatér má svůj postup, takže se nedivte, když to u vás půjde jinak, než u mé sovičky, co jsem vám vyfotila. Nakonec vám setře tatér přebytečnou barvu a krev z tetování, vyfotí pokud chce a zabalí do folie. Poté vám dá instrukce, jak se o to starat + speciální mýdlo. A v Hellu dostanete celou taštičku dárečků O:)
Takto vypadá obtisklý obrázek.

 Nějaká ta malá část už byla za mnou.

Tady se to už začínalo rýsovat!

A tady tetování vyfoceno hned po dodělání.

  • Co dělat a nedělat před tetováním?
    Den před tetováním jděte brzo spát, abyste si pořádně odpočinuli. Nepijte alkohol ani žádný nápoj s kofeinem! Ředí to krev. Určitě se najezte, protože pak se to snáší líp, což mohu potvrdit. A to je asi všechno. Nebojte se na místě říct si o to, co se vám líbí a co ne a taky se nebojte říci si třeba o vodu :)
  • Co tetování a léto? Co je potřeba?
    Za sebe nedoporučuji tetování v létě. Před tetováním se nesmíte minimálně týden opalovat. Minimálně čtrnáct dní nesmíte vystavovat tetování sluníčku, ale doporučuje se až pět týdnů a čtrnáct dní se koupat na koupališti, v moři nebo dokonce v rybníku.
We♥it
  • Jak se o tetování starat?
    Vše by vám měl říct tatér. Ale ve zkratce dvakrát denně omývat antibakteriální mýdlem, které byste od tatéra měli dostat a pak jemně vysoušet nejlépe ubrouskem. Od třetího dne můžete natírat krémem, pro lepší hojení. POZOR! Jedná se o speciální krém, který je většinou k dostání v tetovacím studiu. Stačí jemná vrstva, kterou po deseti až patnácti minutách jemně setřete ubrouskem. Po dobu hojení zapomeňte na vanu a jen se sprchujte.
  • Podle čeho vybrat tatéra/studio?
    Nejlepší je doporučení od vašich známých či lidí, kteří v tom studiu či u toho tatéra byli. Také není na škodu si přečíst zkušenosti a hodnocení na facebookových stránkách. Měli byste také vzít v úvahu jak daleko si pro nové tetování chcete jet.
    Určitě navštivte jejich stránky a zhodnoťte jak na vás působí. Také i podle toho, kolik informací poskytují či neposkytují. A rozhodně si prohlídněte jejich již hotové tetování! :)
    Za sebe doporučuji spíše studio než tatéra, protože studio zvolí k vašemu tetování toho tatéra, kterého ten styl nejvíce baví a vyhovuje mu. Ovšem pokud máte vyhlídnutého tatéra s tím vaším stylem, tak je po problému a je to jedno. :)
    Musím doporučit úžasné studio z Prahy a to studio Hell, má úžasné ceny, schopnosti a nabídku služeb. Rozhodně je tam úžasně přátelská atmosféra. A nikdy se tam nebudete nudit! :D  Obě tetování mám od nich a nelituji. Na většinu budoucích tetování si také dojdu k nim ^^
    Jednou z výjimek je tetování, na které půjdu v září a to k Martinovi, který tetuje tuším v Chrudimi a v Praze.
    A nezapomeňte, že vám studio či tatér musí být příjemný! Jinak by to nedopadlo zrovna dobře.
  • Musím se objednat?
    Ano. V Hellu se chodí na konzultačky a to bez objednání, kde řeknete a ukážete co chcete a kam a oni vám zvolí nejvhodnějšího tatéra a domluvíte termín.
    Jinde to také chodí tak, že se dohodnete přes facebook a pak už jen přijdete na tetování v den, který domluvíte.
    Většinou se platí nějaká záloha např. 1000 Kč na zamluvení termínu.
We♥it
  • Tetování s významem nebo bez?
    Tohle je složitá otázka a neexistuje na ni správná odpověď. Za mě určitě tetování s významem, protože u něj máte jistotu, že vás neomrzí. Ale zase ani neodsuzuji tetování bez významu jen proto, že se vám líbí. Ale mělo by se vám líbit aspoň pár let, abyste měli větší jistotu, že neomrzí. Ovšem faktem zůstává, že tohle všechno je čistě na nositeli toho tetování a nikomu do toho nic není.
  • Nelituješ těch peněz?
    Položte si otázku. Je lepší ty tisíce dát do mobilu, který za dva tři roky vyměníte nebo do tetování, které vás bude provázet celý život? Za mě určitě tetování. Takže ne, těch peněz nelituji, protože byly využity na něco, co pro mě dost znamená a jako bonus mi to zdobí tělo a stále to bude se mnou.
    A rozhodně doporučuji za to utratit svoje peníze, má to potom úplně jiné kouzlo, než když vám to zaplatí někdo jiný.
  • Co když tě to omrzí?
    Nenávidím tuhle otázku. Mám tetování s významy a jsem si na milion procent jistá, že mě neomrzí. A i kdyby omrzela, tak se stále budou pojit k určitému období mého života a připomínat mi jej.
  • Jaký máš význam tvých tetování?
    Tohle je dost osobní otázka a spousta tetovaných lidí nenávidí tuhle otázku. Je to jako byste se ptali, jakou sexuální polohu má nejraději. Opravdu je to až tak osobní. Význam mých tetování zná rodina a mí nejbližší. 
We♥it

A co vy a tetování? Jaký na něj máte názor? Chystáte se či máte? Podělte se o své zkušenosti a své názory na toto téma! :)

A pokud byste měli ještě nějakou otázku, tak ji napište do komentářů, ráda zodpovím.


Mohlo by se ti líbit

15 komentářů

  1. Tvoje tetování jsou úžasná! :)
    Já sama tetování ještě nemám, chtěla bych ho, jen zatím stále převládá strach.. Ale doufám, že do konce roku stihnu alespoň nějaké menší pro začátek :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! To víš, jsem se svěřila do rukou mistrů O:)
      Určitě se není čeho bát a pokud tetování opravdu chceš, tak do toho jdi. No vidíš to. A já začala od největších :D

      Vymazat
  2. Krásný článek :)
    Já chci také tetování, můj táta je potetovanej, můj děda a proč nebýt i já? :D
    Máma má na to dost skeptickej názor, prej co budu dělat až budu stará? Řekla bych, že to, co dělaj jiný starý lidi bez tetování... Nějak nechápu ty jejich kecy. Jako když má člověk tetování, musí žít jinak, nebo co? :D
    Krásnej článek,
    máš supr blog, já svůj zatím mám bez článků... :/
    Hele, nevíš jak to je v případě vyrážek na rukou? Mám tam pupínky, prostě od mimina, ale v ničem mi to neva. Jen to vypadá hnusně. Mám na to pár mastí, kterýma se ale nemažu, jelikož smrdí jako exkrementy od Punti.
    Mohu mít tetování i když jsem na rukou osypaná?
    Díky,
    BEE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moji rodiče nejsou. Mamka nemá ráda jehly a taťka říkal že by klidně šel, ale neví co by. :D
      Hele... Nesnáším větu - Až budeš stará, budeš litovat. Jako čeho? Že jsem si užila život a nenechala se svázat? :D
      Děkuji moc za pochvaly :)
      Podle mě by bylo lepší, kdyby ses zeptala ve studiu. Bohužel netuším, co to může být za vyrážku a jak bude reagovat. :/

      Vymazat
  3. Mně se velká tetování moc nelíbí, ale už několik let přemýšlím nad nějakým drobným, minimalistickým. Ale do ničeho se zatim nehrnu, uvidím, jak to dopadne :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se nelíbí velké tetování na nevhodných místech. :) Pokud už několik let přemýšlíš, je pravděpodobné, že to nakonec dopadne! :)

      Vymazat
  4. jej taky jsem psala článek s tímto tématem jen s notnou dávkou ironie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já bych to ráda lidem vysvětlila a předešla otázkám. I když to se asi nestane :D

      Vymazat
  5. Od Martina mám taky a to z června. Omdlela jsem mu tam, vyzvracela se do odpadkovýho koše (2x) a těším se, až půjdu znovu! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jdu už teď ve čtvrtek a jsem natěšená jak malá :) Ale teda tak silnou reakci na tetování jsem ještě nikde nečetla. Očividně je to moc hodný člověk a ty velice odhodlaná žena. :) Jo tetování, to je droga.

      Vymazat
  6. Já si pořád říkám, že se mi do toho nechce jít, protože dost lidí kolem mě tetování má a nechce se mi být davová. Líbí se mi představa, že za čas budu výjimečná právě tím, že po sobě nic nemám. Ale taky je potřeba říct, že jsem ještě nenašla ten pravý motiv, se kterým bych si byla jistá na věky věků. A taky jsem velký řešič, já prostě neumím udělat něco bezhlavého, čeho bych pak mohla litovat. Každopádně tvoje se mi líbí a jestli mají nějaké důležité a osobní významy, o to líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvaž to a pokud se ti to líbí a máš nějaký motiv, který pro tebe má význam, tak do toho určitě jdi! :) Najít motiv je občas obtížné, ale stojí za to, si tím projít. :)
      Děkuji moc! :)

      Vymazat
  7. Čauky :) dost by mě zajímalo, co jsi měla na sobě při tetování na stehnu...byla jsi tam jen v kalhotkách? :)
    Jdu taky a tak nevím, co na sebe :D

    OdpovědětVymazat
  8. Pamatuji si na své první tetování a na to odrazování od okolí :D "bude to bolet", "už se toho nezbavíš", "po pár letech to bude vypadat hrozně"...No, od té doby mám tetování již několik a plánuji další :)

    Blog Plný Života – nepřežívej, žij!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)