Top 15: Klady školy - Gabux

Top 15: Klady školy

by - 22:05



Tak po třech týdnech pauzy, kterou jsem vážně nutně potřebovala se vracím zpět! :) Tentokrát s top 15-kou věcí, které dokážu na škole najít. Konec výmluv, škola není jen zlá. Tak jdeme na to!

Přátelé
Tohle asi napadlo každého z vás, že sem napíši. Tak proč s tím nezačít. Ve škole si najdeme spoustu přátel a to mnohdy na celý život! A to se přeci vyplatí.

Režim
Ať se nám to líbí nebo ne, tak režim je potřebný a ten nám škola zařizuje. Někdy to je otravné, ne že ne. Ale režim budeme mít celý život. Měli bychom si na něj zvyknout, co nejdříve.

Vzdělání
Protože bez vzdělání se nikdy a nikde neuplatníme. Ale teď nemyslím maturitu. Myslím ty absolutní základy, co nám škola dala.

Poznání nových míst
Sami se zamyslete na kolik míst jste se díky škole podívali. Na spoustu. A to i tam, kam bychom dobrovolně nejeli. :D

Zážitky
Každý člověk potřebuje zážitky. A těmi nás škola přímo zahrnuje. Tedy ne přímo škola jako budova, ale ty lidi v ní. A já osobně musím říct, že je o co stát.

We♥it

Naučí nás komunikovat
Vzpomeňte si na nenáviděné referáty před třídou. Nebo nějaká vystoupení. Nedej bože burzy škol! Díky těmto maličkostem jsme se naučili komunikovat s lidmi i před lidmi.

Naučí nás vážit si věcí co máme
Ať už rodičů, zázemí nebo třeba i těch peněz či majetku. Naučí to většinu z nás. Tedy ty, kteří nejsou rozmazlení parchanti. Stačí se podívat kolem sebe a vidíme spoustu lidí, kteří jsou na tom hůř, ale ve škole to jsou naši přátelé, co na tom mohou být hůř. A to už se bere taky jinak, že? :)

Hospodařit s penězmi
Ať už jako pokladník třídy, což je neuvěřitelná zodpovědnost, nebo třeba jen na výletech. Tak jako tak máte v ruce peníze a někdy spoustu peněz a musíte s nimi umět hospodařit. Jako pokladník správně vracet a uschovat je na bezpečné místo a hlavně neztratit. Na výletě si propočítat, aby na všechno vyšlo.

Zodpovědnost
Ať už za zmíněné peníze nebo za ostatní. Zodpovědnosti nás učí hlavně třídní samospráva - zalévání květin, starosta, zástupce v parlamentu, pokladník a další. A nejen samospráva. Učíme se být zodpovědní sami za sebe a za své chování, slova i činy.

Plnění povinností
Tenhle bod je sporný. Já například úkoly nikdy neplnila a učení na základce před hodinou a na střední ve vlaku ráno :D Ale svým způsobem se to naučíme. Víme, že pokud něco chceme musíme něco udělat. Jsme zodpovědní za to, když nedostaneme to co potřebujeme/chceme. Například dobrou známku.

We♥it

Týmovou práci
A teď nemyslím jen při testech. I když i tam se velmi hodí. O:) Naučí nás tam pracovat spolu a vycházet i s lidmi s kterými si nesednete. Což je ohledně života důležité.

Hlášky
No kde jinde pochytíte tolik hlášek? Správně! Nikde! :D K tomuhle bodu nemám co říct.

Hodiny
Odpočítávat minuty do konce hodiny občas bývá pracné. A spousta lidí neumí ručičkové hodinky, dokud nepřijde škola se zákazem mobilů (a přísném hlídání).

Ochutnávat nové věci
Kolikrát jste ochutnali svačinu někoho jiného? Nebo kolikrát jste byli někde na obědě? A takhle bych mohla pokračovat. Prostě a jednoduše ochutnáte spoustu nových věcí a poznáte nové chutě. A ani o to nemusíte stát. :D

Hlídat si svoje  ♥
Komu nikdo nikdy nesnědl svačinu, nevypil pití, neukradl tužku nebo třeba si nepůjčil bez zeptání třeba nabíječku? Popřípadě nepůjčil si mobil a nedělal tam svoje? Protože pokud nějaký takový člověk existuje, tak asi nikdy nebyl ve škole!


We♥it

A co pozitivního škola přinesla vám?

Mohlo by se ti líbit

7 komentářů

  1. Ahoj, souhlasím s tebou :) pro mě byl největší klad to, že jsem se konečně pořádně vyspala :DDD

    Jinak, chtěla jsem tě jen upozornit k tomu HTML na vymazání cookies, co jsem psala na mém blogu - dočetla jsem se, že je podle legislativy Evropské unie povinností to na stránkách mít, jinak mohou majiteli blogu bez tohoto vyzvání i zablokovat blog / účet na googlu. Říkala jsem si, že radši informuju ty, co mi psali pod článek, že ten kód využijí, abych je varovala, že se tak může stát. Samozřejmě je to na tobě, jestli si tam ten kód necháš nebo ne, to jen abys věděla. Smažeš ho zase tak, že si v HTML editoru najdeš pomocí CTRL + F tento tag: <*head> a pod ním budeš mít
    <*script>
    *cookieChoices = {};
    <*/script>
    (bez hvězdiček) - to aby ses nemusela vracet zase složitě na můj blog a proklikávat se ke článku :).

    ~Ježkovy voči!

    OdpovědětVymazat
  2. Hej, je na tom čosi pravdy. Škola nemá len zlé stránky a za tú najlepšiu považujem svoju schopnosť ignorovať výklad učiteľov a čítať si. Teda, neberte ma teraz za monštrum - to robím len učiteľom, ktorí pomaly nevedia aký predmet vyučujú a správajú sa arogantne a nespravodlivo. Tí, čo si moju pozornosť zaslúžia, ju majú. :D
    Charlotte.

    OdpovědětVymazat
  3. Dede - Jo spánek :D Díky za upozornění, tak já si to tam teda nechám... -_-

    Lotte - Tak to jsme na tom úplně stejně a můžu tě ujistit, že žádné monstrum nejsi :D

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto souhlasím :) A i když si na školu neustále stěžuji a "nenávidím ji", nedokážu si představit, že jednou nebude součástí mého života...

    http://dark-ginger-lady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tak! Bojím se chvíle, kdy už nebude součástí mého života...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)