Jak na bezpečné opalování aneb léto je tady - Gabux

Jak na bezpečné opalování aneb léto je tady

by - 16:11




Nevím jak vy, ale já miluju léto! Přátelé, stanování, akce, společnost, krásné počasí, bazén, dovolená, moře a mnohem více se mi vybaví, když se řekne léto. Ale až donedávna jsem dost flákala péči o pokožku v tomto ročním období. Co mě donutilo změnit názor? Popravdě řečeno tetování. Mám několik velkých tetování a tak se o ně chci poctivě starat, aby mi rychle nevybledla. Přesto chápu, že spousta z vás tetování nemá a potřebuje k důslednému mazání jinou motivaci.
Takže k čemu všemu je dobré chránit pokožku opalovacími krémy, a to nejen v létě? Opalovací krémy nás chrání před UV-zářením. UV záření známe ve dvou typech a to UV-A a UV-B. UV-A není tak intenzivní, ale je také škodlivé – kvůli němu vznikají vrásky, stařecké skvrny a jsou viníkem stárnutí kůže. UV-B je ten škodlivější typ a ten způsobuje spálení pokožky a rakovinu kůže. U opalovacích krémů si tedy zkontrolujte, jestli chrání před UV-B i UV-A.
A co je tedy ten ochranný faktor? 
Ochranný faktor vyjadřuje schopnost opalovacích krémů odrážet UV-záření. Žádný není 100%, ale například už ochranný faktor 30 blokuje přibližně 97 %.

Toto léto jsem si na pomoc přivolala hned několik produktů značky Bioderma. A proč jsem si vybrala značku Bioderma? Upřímně řečeno hlavně proto, že jejich produkty mě nikdy nezklamaly. Ale to samozřejmě nebyl jediný důvod. Líbí se mi styl, jakým se značka prezentuje. Sami říkají, že ekobiologie je srdcem jejich produktů a proto jsou bezpečné, podporují kožní bariéru a účinkují s ohledem na citlivost pokožky.
„Kůže je dynamický ekosystém plný živých buněk, které interagují se svým prostředím. Zavázali jsme se vyvíjet produkty, které respektují tento ekosystém a které budou snadno vstřebány do pokožky. Proto jsme při výběru přísad a složení našich produktů stanovili velmi specifická kritéria: upřednostňujeme čisté přísady, které jsou již v pokožce přítomné nebo blízké přirozeným složkám pokožky.“
A teď už se pojďme konečně podívat na to, co vás stejně zajímá nejvíce, a to na samotné produkty a moji recenzi k nim.
Bioderma opalovací krém

BIODERMA Photoderm BRONZ SPF50+ 200ml
Padesátka u mě nesmí chybět od té doby, co mám tetování. Padesátku používám, kromě tetování, také na obličej, což jjediné místo, které si jsem schopná spálit. Musím říct, že se perfektně roztírá a velmi rychle se vstřebává. Za mě bomba! 
5/5*

Bioderma opalovací krémy

BIODERMA Photoderm opalovací mlha SPF30+ 150ml 
Tak tenhle produkt byl láska na první použití. Člověk to nastříká a nemusí se o to už pak starat. Pokud ale produkt nastříkáte z příliš velké blízkosti, tak se roztírání nevyhnete. Pak ale se smiřte s tím, že budete opravdu hodně mastní. Vstřebává se o něco pomaleji než předchozí produkt, ale není to žádná tragédie. Za mě fakt chválím rychlou aplikaci. Podle mě velmi vhodná i pro muže na místa, kde mají hodně chloupků. 4,5/5*
Bioderma opalovací krémy

BIODERMA Phot.MAX Tyč.na rty a citl.místa SPF50 
Musím se přiznat, že jsem sto let za opicemi a doteď jsem nevěděla, že existují tyhle chytrý tyčinky. Určitě dobrý vynález, co nenadchne ani neurazí. Na rty, podle mě, velmi často zapomínáme a občas se nám to pak vymstí. 
3/5* 

Díky akci 2+1 jsem získala i krém po opalování. Péče o pokožku po opalování je neméně důležitá jako přímo při opalování, tak na ni nezapomínejte a dopřejte své pokožce dostatečnou hydrataci a péči.
 
Bioderma krém po opalování

BIODERMA Photoderm After sun 500ml 
Wow. Pokud jsem něco flákala víc než mazání se opalovacími krémy, tak je to právě aplikace krémů po opalování. A slibuju, že už to flákat nebudu! Díky tomuto produktu je opálení stálejší a pokožka je krásně hydratovaná bez suchých šupinek. A pokud můžu něco vyzdvihnout, tak rozhodně vůni produktu.
5/5* 

Kde produkty seženete? Můžete je, jako já, zakoupit na stránkách BENU lékárny, kde najdete mnoho produktů pro zdravé opalování. Velkou výhodou je neskutečná rychlost dodání, doprava nad 999 Kč zdarma a hlavně je tu vždy nějaká akce, kterou lze využít, jako jsem to udělala já.

A co vy a opalovací krémy? Máte svoje oblíbence? A mažete se poctivě nebo to flákáte? INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER


Mohlo by se ti líbit

9 komentářů

  1. Bioderma je dle mého super volba, miluji jejich micelární vodu a opravdu za to stojí. Jinak tento rok jsem začala na denní bázy používat SPF krém na obličej, tak snad to jednou půjde znát :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bioderma má opravdu skvělé produkty na léto, stejně tak Vichy - vždy jsem s nimi byla spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem péči dřív flákala, přiznávám, ale teď se mažu pokaždé co vím, že na sluníčku třeba jen chvíli půjdu po ceste do práce :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mazání neflákám, jelikož mi bylo vštěpováno již od dětství. Pokaždé se mažu, ať padesátkou, nebo třicítkou. Moje kůže se totiž bez namazání strašně ráda spálí :D krémy po opalování také používám, pomáhají. Ale některé mě bohužel svědí :/
    Leník

    OdpovědětVymazat
  5. Já naštěstí problém s opalováním nemám. V ČR rovnou hnědnu a u moře používám nějakou dvacítku na nejvíc náchylné části těla. Po každém opalování používám mléko po opalování a to je tak vše.

    OdpovědětVymazat
  6. Když jdu s někým na koupák, vždycky jsem já ten člověk, co hned začne upozorňovat, že se musíme namazat, i když se nikomu jinýmu nechce :D přitom jsem v mém okolí skoro jediná, kdo jde na slunku do zlatova a ne do červena, takže je to taková vtipná ironie :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky, rozhodně zajímavý článek a teď se rady budou určitě hodit, protože se léto blíží čím dál rychleji :) A myslím, že spousta lidí se maže i na jaře, a to už tu skoro máme :) Já mám docela citlivou pleť a tak si musím dávat pozor, pokud nechci být úplně rudá. Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s opalováním po tomto, příp. za jak dlouho myslíte, že by to mohlo být v pořádku?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)