Recenze: Náš manžel - Gabux

Recenze: Náš manžel

by - 14:31

Název: Náš manžel
Autor: Jo Jakeman
Žánr: Thriller, Román
Nakladatelství: Motto
Překlad: Lucie Libovická
Rok vydání: 2019
Počet stran: 304
Hodnocení na databazeknih: 72%

Anotace:
Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíleného. A pak jí nezbývá než bojovat o život. Nečekané spojence najde v bývalé a budoucí ženě svého manžela. Všechny se chtějí pomstít…


Tři ženy, které si nejsou v ničem podobné. Kromě vkusu na muže. A právě tento muž je spojuje. 
Imogen je jeho součastná žena, kterou Phillip opustil kvůli mladší a krásnější ženě. Během rozvodu ji nečekaně navštíví a vyžaduje, aby se do konce měsíce vystěhovala. Má s Phillipem syna, který pro ní znamená všechno na světě a pro něj by se probojovala i peklem. A tak udělá něco šíleného a začíná boj o život. 
Naomi je ta atraktivnější a mladší žena. Vypadá to, že si žije pohádkový život. Jenže co když to není pravda? 
Ruby je první žena. Ta s kterou jsou Imogen i Naomi neustále porovnávány. Ta dokonalá, vzdělaná a tak neskutečně hodná. Ta, která na Phillipovi stále lpí a nedá na něj dopustit

Na knihu jsem se těšila. Četla jsem spoustu recenzí a tak jsem měla průměrné očekávání. Jelikož jedna recenze knihu vyzvihovala do nebes a ta druhá ji shazovala do pekel.
Kniha začíná pohřbem. Právě tato scéna mě donutila se do knihy vrhnout po hlavě. Příběh se totiž psán svěžím stylem a je postaven poměrně rozumně. Je fakt, že spousta věcí mi přišla přitažená za vlasy, ale většina věcí dává svým způsobem smysl. Většina příběhu je odvyprávěna Imogen, ale dočkáme se i pár vstupů Naomi i Ruby. Kupodivu mi v této knize to skákání do jiných pohledů nijak nepřekáželo. Ani zvláštní styl vyprávění. Kapitoly mají vždy napsáno o kolik dní se pohybujeme před či po pohřbu.
Příběh tedy vypráví o třech ženách, které jsou velmi odlišné. Nejsou si blízké a mnohem radši se sobě vyhnou, než aby se potkávaly. Přesto je jedna šílená událost svede dohromady a spojí je velmi silným poutem. Z naprostých cizinek se stávají spojenci. Nejen Imogen totiž tají, kolik bolesti a utrpení ji stál život s Phillipem. K jejímu překvapení totiž mají tohle temné tajemství i Naomi a k naprostému šoku i Ruby. Co mi přišlo zvláštní bylo to, že naše hrdinky často rozdýchaly zranění, které podle mého laického pohledu tak snadno rozdýchat neměly.
Příběh rozhodně spadá do psychologických thrillerů, ale je třeba si uvědomit, že máme na trhu i lepší. Některé části jsou zdlouhavé a nerealistické, ale vše naštěstí zachraňuje perfektní závěr.


Nejsilnější stránkou knihy je styl vyprávění. Chytne vás a už nepustí. I přes těžší části musíte číst dál, protože vás opravdu zajímá, jak to celé bylo a jak to nakonec dopadne. 

Příběh byl přitažený za vlasy a to je jeho nejslabší stránkou. Nelituju, že jsem knihu přečetla, ale věřím, že se z toho dalo vyždímat více a trochu jinak. Uvěřitelněji. 

Shrnout tento příběh jedním slovem není až tak lehké, ale asi bych zvolila slovo bizardní. Ano, tato kniha byla bizardní.
Knihu doporučuji všem milovníkům thrillerů či popřípadě lidem, kteří s tímto žánrem chtějí začít.


U nás je jen obálka, kterou vlastním i já a za mě osobně je velmi povedená! V zahraničí jsem našla tuhle. Líbí se mi jakou atmosféru vyvolává, ale ta naše se mi líbí o chlup více.



Jo se stala vítězkou prestižní soutěže Friday Night Live na York Festival of Writing. Její debutem je psychologický thriller, který byl publikován ve Velké Británii jako Sticks and Stones od Harvilla Seckera (Penguin Random House) a jako The Exes Revenge v USA a Kanadě. Její druhý thriller SAFE HOUSE bude vydán v říjnu 2019.


Za knihu děkuji knižní partě z Megaknihy.cz a především Hance. Pokud i vy chcete patřit mezi tuto partu a jste chudými studenty jako já, tak rozhodně doporučuji se podívat na jejich nabídku knih - slibuju, že vás to zrujnuje spíše kvůli počtu knih, které budete nutně potřebovat než kvůli jejich ceně. 




Kniha mě pohltila a přečetla jsem ji během chvilky, ale přesto to občas bylo dost přitažené za vlasy, takže si knížka odnáší krásné

3,5★/5


Minule jsme si povídali o Sedmilhářkách

Četli jste Náš manžel? Kterou z manželek jste měli nejraději? Popřípadě chystáte se tuto knihu číst? 


Mohlo by se ti líbit

16 komentářů

  1. Táto kniha je úplne mimo to, čo bežne čítam, čiže pravdepodobne po knihe ani nikdy v budúcnosti nesiahnem, ale napriek tomu je to veľmi dobrá recenzia a keby ma tento typ kníh baví určite po nej na základe tvojej recenzie siahnem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Rozumím, že tento žánr není pro všechny.

      Vymazat
  2. Knihu som nečítala, ale vyzerá naozaj zaujímavo :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud se do ni pustíš, tak budu ráda, když dáš vědět, jak se líbila :)

      Vymazat
  3. Znie to celkom zaujímavo a tento žáner patrí k mojim najobľúbenejším :) Hneď na začiatku pohreb? - skvelý nápad! :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě nejvíce zaujal ten pohřeb na začátku! :D

      Vymazat
  4. Znie to zaujímavo, ale je fakt, že občas ma naozaj nerealistické scény v tomto a obdobných žánroch vedia naozaj hnevať...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se objeví jedna či dvě nerealistické scény, tak to jde. Ale když už je jich hodně, tak je to fakt k vzteku.

      Vymazat
  5. Na tuhle knihu jsem dlouho koukala a furt po ní koukám. Po tvé recenzi, po knize asi sáhnu. ♥

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
  6. Čtu hlavně fantasy, ale poslední dobou tuto četbu prokládám právě thrillery a tento mám na seznamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem četla hlavně fantasy než jsem propadla i tomuto žánru :)

      Vymazat
  7. No nevím ty jo. Já příběhy přitažený za vlasy ráda nemám, i když je konec dobrý😪. Nevím, jestli by mě to bavilo...

    Verča ze Ztracena v Praze I Papír X elektronický inkoust? SOUBOJ ČTEČKY A KNIHY

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle není úplně můj žánr, asi si nechám místo pro jiné knížky ;)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)