9 důkazů, že už jste nechutně dospělí - Gabux

9 důkazů, že už jste nechutně dospělí

by - 17:58


Přemýšlela jsem o věku. Věk je opravdu jen číslo a neberu ho nijak tragicky, ale přece jen ta myšlenka, jak všechno děsně letí a z malých dětí už tu jsme my. Dospělí lidé. V říjnu mě poměrně potěšilo, že jsem se zbavila dvacítky, protože se mi to číslo moc nelíbí. Ale s hrůzou jsem zjistila, že už jsem pravděpodobně nechutně dospělá! Což už je malinko důvod k panice. A jak jsem to poznala? Podle těchto bodů.

Bavíte se o politice
Nemůžu tvrdit, že je politika zrovna oblíbené téma. Ale přece jen čím jsme starší, tak tím více tohle téma proniká do našeho života. A dokonce se od nás očekává, že tomu budeme rozumět a budeme volit! Jak můžou lidé, kteří jsou starší než my, očekávat, že budeme rozumět něčemu, čemu nerozumí nikdo?! A přesto se tohle téma tak často objevuje v rozhovorech s kamarády, rodiči a prarodiči. No a taky velmi brzy zjistíme, že pro klid v rodině je občas lepší držet pusu. 

Máte radost z koupi obyčejných věcí
Tak se na to podívejme. Když jsem byli malí, tak nám obrovskou radost udělala nějaká hračka, která nás zrovna zaujala. Jak jsme rostli, tak nám udělala radost třeba zmrzlina. A později to byl například telefon, notebook či v případě žen šperk. A teď? Teď slintáme například nad pánví nebo naprosto famózním mixérem! To je tak nechutně dospělé a nudné. Pár let zpátky jsme nad takovými lidmi kroutili hlavou a teď se v ně měníme! 

Přestali jste rozpočítávat, kdo kolik zaplatí za co
Budeme k sobě upřímní. Když nám bylo 16, tak většina z nás si dávala velký pozor na to, kdo co platí a kolik je kdo komu dlužen. Tak třeba na diskotéce se všechny panáky musely otočit a to co nejdříve, aby se na to nezapomnělo. Neexistovalo, že bychom nějakému kamarádovi či kamarádce koupili drink jen tak a nečekali něco naoplátku (minimálně ten drink). A nyní? Někdo zaplatí teď a někdo zaplatí příště. Nikdo neřeší, že například Marek platil taxíka za všechny. Nebo že Monika všem koupila drink. Protože příště to udělá zase někdo jiný. 

we❤️it

Lidé mladší 16 let vám přijdou úplně jinde
Tohle je trošku děsivý bod. Protože nám bylo nedávno taky 16 a přišli jsme si hrozně v pohodě. A je to jako včera, kdy nám bylo 13 a stěžovali jsem si, že ještě dva roky než nám bude 15 a ještě pět let než nám bude 18. A teď? Většině nechutně dospělých lidí je přes 20. Smutný co? A ještě smutnější je, že přestáváme těm mladším rozumět. Kdo z nás si aspoň jednou nepomyslel, co to proboha poslouchají za hudbu? Nebo co to řeší za hovadiny? 

Rozplýváte se nad slevami na jídlo či čistící prostředky
Je to smutný, ale je to tak. No řekněte, kdo z vás nemá rád slevy na jídlo? Nebo třeba na prací prášek? Kdo z vás nemiluje nízké ceny v Ikei? No? Většina lidí slevy miluje. Obzvlášť čerstvě nechutně dospělí! Protože to avokádo byste si za 40 korun nekoupili, ale 30 korun vám už nepřijde tak zlé.

Začínáte reálně shánět bydlení a zároveň se většinou rádi vracíte k rodičům
Sehnat bydlení je fakt těžká věc. Obzvlášť pokud máte omezený rozpočet. Ale když začínáte hledat bydlení, znamená to také to, že jste připraveni roztáhnout křídla (nebo si to aspoň myslíte). A jakmile ho najdete, tak si uvědomíte, že domácnost žere opravdu hrozně moc času a vy chcete zpátky domů. A je jedno jestli jde o byt nebo "jen" kolej. Ale nejste srabi, takže zatnete zuby a vydržíte to. Ale domů se velmi rádi vracíte a je vám tam tak nějak lépe, než bylo dřív. A když pak jedete zpátky k sobě, tak si vezete tunu jídla a dalších věcí a usmíváte se jak měsíček na hnoji. Protože rodiče vám zase pomohli. Díky nim si pár dní nemusíte dělat starosti s tím, co budete jíst a kdy proboha stihnete nakoupit. Život je zase v rovnováze.



Přestali jste mít rádi uřvané hospody
Jistě, někdy si do uřvané hospody zajdete a rádi tam vypnete. Ale upřímně máte radši tišší místa, kde si s lidmi taky můžete trochu popovídat. Protože kde se povídá lépe než na neutrálním území a s nějakou dobrou tekutinou v ruce? 

Už se nevymlouváte na mámu, nemoc,...
Protože už máte plné zuby různých výmluv. Když se vám někam nechce, tak prostě na rovinu napíšete, že se vám nechce. A víte co je úžasné? Svět se nezboří! A vám je přece jen líp na tom gauči s popcornem a vínem při koukání na nějakou nenáročnou komedii.

Nechtěli byste se za nic na světě vrátit do období střední
Střední byla fajn. Většinu času. Ale upřímně řečeno by se tam vrátil jen magor. Protože koho by bavilo denně sedět v lavicích osm a více hodin? Odjíždět z domu v šest ráno a vracet se v šest večer taky nikoho zrovna nebavilo. Jistě, byla tam sranda a za celý den jste se několikrát upřímně zasmáli. Určitě jste tam získali super přátele a fajn vzpomínky. Ale proboha, do toho ústavu vás nic, ale naprosto nic, netáhne. 


A jak jste na tom vy? Jste už nechutně dospělí nebo se k tomu blížíte? A jak to snášíte? 

Mohlo by se ti líbit

34 komentářů

  1. Nuž, podľa OP patrim medzi stareny. Podľa tvojich 9 pravidiel tam nebudem patriť nikdy 😂😂😂. Jedine čo na mňa sedí je to, že nezvladam tie krčmy ale raz za čas sa vyjdem zabaviť. Na strednú by som sa vrátila ihneď ale v mojej dobe, keď neboli mobily a ľudia sa medzi sebou ešte bavili ústami. Momentalne 16ročnych je mi skor luto, pretoze presedia pri PC od rána do vecera a zivot im uteka medzi klavesnicami.
    Obchody nič pre mna. Nakupujem čo potrebujem nie čo je v zľave. Som divná?? Blbosti do bytu nekupujem mam ich plny byt a ani jeden som nekupila. Vsetky som podostavala keď sa ich ludia zbavovali 😀.
    Takze dospelost so svojimi klasickymi bodmi ma obchadza ale bohuzial, pri inych veciach si uvedomujem ze som nechutne dospela. Ale to je na cely clanok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně v některých věcech asi nikdy nevyspěji, ale v jiných už nechutně dospělá jsem teď :D

      Vymazat
  2. Prečo som si prečítala tento článok :D ach... tento rok mám 27 a príde mi to ako obrovský vek. Asi pred 10 rokmi by som povedala, že som stará.. a teraz, keď by som si mala povedať som stará si poviem, som mladá :D :D ale zase podľa mňa nezáleží koľko rokov máme, ale ako sa cítime. Akurát som dopozerala reportáž, kde 80 ročný zdolával hory ako nejaký mladík a presne toto by som raz chcela dosiahnuť aj ja O:) tak.. snáď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Vždycky záleží na tom, jak se cítíme než jaký věk doopravdy máme. :) Mně je 21 a někdy si přijdu stará a jindy mladá. :D

      Vymazat
  3. Sakra, já už jsem nechutně dospělá, to je hrůza! Na střední bych se vrátit nechtěla, ale mám to stejné na vysoké. Ve škole jsem od nevidím do nevidím a jsem zavalená úkoly. Proto jsem také ráda, když si večer můžu lehnout do postele a číst si. Takže odmítám kamarádky, že na drink vážně nejdu, protože se mi nechce. Od rodičů odjíždím s plnou taškou jídla a miluji slevy na jídlo, ale nevím, kdy si nakoupím, protože jsem celý den ve škole. Co tam máme dál? Jistě, 16 letým nerozumím a někdy ani nerozumím bráchovi, který je jen o dva roky mladší než já. Takže ano, jsem stará, ach jooo :(
    Hodně dobrý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V klidu. Já jsem taky nechutně stará. Miluji když dostanu jídlo, miluji slevy na jídlo a hlavně miluju, když po mně nikdo nic nechce. :D
      Díky :)

      Vymazat
  4. haha,presne :D to už si človek uvedomuje že akosi starne, teda lepšie povedané, že nepatrí medzi najmladšiu kategóriu :D
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to byl boží a pravdivý článek!

    Všechny body jsi dokonale vychytala, hlavně slevy a domů k rodičům :D

    Pobavila jsi mě s tím nádobím, jednou jsem viděla hrnec přímo na polévku a on stál 2k ? Jako fakt?? Jsem pak doma brečela a strašně ho chtěla :D :D

    ALL ABOUT CANDYS LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :D

      Hrnec na polévku? Tak to jsem ještě neviděla! :D Já takhle pokukuji po jedné pánvičce furt, ale je drahááá.

      Vymazat
  6. Som dedo :-( Teda až na bod s platením a neriešením. Ja určite radšej rozpočítavam a mám v tom celom poriadok :-D Nemám problém ľudí ani pozvať, ale keď sa pozýva tak úmyselne, nie takto náhodne :-D a ešte mám šťastie že môj hudobný vkus je myslím stále blízky mladším, takže tam problém nemám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj hudební vkus se vždy vymykal. A rozpočítávání myslím hlavně co se týče panáků a tak :D

      Vymazat
  7. Hahah tak tohle mě pobavilo :D Nechutně dospělá si ve svých devatenácti nepřijdu, ale velká většina aspektů na mě dost sedí... Tak nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Ale spoustu věcí jsem tak měla vždycky, takže to u měn asi nebude věkem.
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! :D Jsem o dva roky starší a občas si přijdu nechutně dospělá. Naštěstí to není moc často :D

      Vymazat
  8. Panebože, toto je absolútna pravda! :D akurát pred pár dňami som o tom mala jeden rozhovor a veľa našich "kritérií" sa zhodovalo s tými v Tvojom článku!

    OdpovědětVymazat
  9. No kdy se to stalo, že jsem tak nechutně dospělá? :D tolik bodů opravdu splňuju :D :D :D Skvělý článek, pobavil i holky v kanclu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. :D Skvelý článok! Až na ten posledný dôkaz to platí (zvláštne je, že to na mňa platí už asi od sedemnástich...) A akcie v obchodoch sú top! Iba zbieram letáky a hľadám dobré akcie. :D :D

    www.elizabeth.poetry.blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Eli! :) Akce na jídlo jsou vždycky top :D

      Vymazat
  11. to je přesný :))) jen na tu střední, na tu bych se někdy ráda vrátila (ale na vysokou zase ne. v tom to mám opačně ale to je dané prostředím )
    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se na střední vrátila maximálně proto, že jsem nemusela nic řešit. Jinak ne :)

      Vymazat
  12. Ale na střední bych se klidně vrátila, nicméně jsem spokojená tam kde jsem, i když je to náročný a bude to ještě náročnější jak se člověk osamostatní a má děti, starosti a podobně... :) Jinak s tím jídlem, já mám pocit, že nakupuji jídlo v poslední době neustále a hrozně mě baví objevovat slevy :D nemůžu si pomoci.


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se nevracela. Každopádně nakupování jídla je asi můj největší koníček teď :D

      Vymazat
  13. :D Dobré poznatky... ale je pravda, že to, že už jsem asi dospělá, jsem začala taky vnímat až po setkání se s mladšími... Už to budou dva roky zpátky, kdy se k nám k hasičům přidaly dvě patnáctileté holčiny (jednu jsem znala už od dětství). Když začaly řešit kluky a vše, co je trápí, tak jsem z úděsem poodešla a řekla nahlas "já su fakt stará!". :D Ale jinak, jak říkáš, je to jen číslo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě já jezdím na takové akce a tam je většina děcek kolem 11-15 let a vždycky si říkám, jak jsem stará :D

      Vymazat
  14. Ach jaj, vedela som, že som stará, ale tento tvoj článok ma v tom len utvrdil... :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Tenhle článek mě pobavil (a zároveň trošku vyděsil :D). Lépe bych to nenapsala. Už nám holt není třináct....achjoo :/ :D

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně jestli to pobavení vede! Třináctka byl ale hroznej věk! :D

      Vymazat
  16. Až na tři body splňuju xD Skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  17. Ano, ano, jsem nechutně dospělá :D téměř pod všechny body se můžu odepsat a vůbec mi to nevadí, neměnila bych. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)