Já čtenář III. - Které hlavní hrdiny bych upálila - Gabux

Já čtenář III. - Které hlavní hrdiny bych upálila

by - 13:58


Dlouho jsem se zase neozvala, ale teď už jsem si snad všechno vyřešila a přestanu blog tak zanedbávat :)
Dlouho jsem nepokračovala v této sérii a přijde mi to škoda, protože mám spoustu nápadů ještě na pár dílů. Minule jsme se podívali na žánry. Tentokrát to bude mírně rozčilující a pravděpodobně se mnou někteří z vás nebudou souhlasit. Ale o tom ten knižní svět přece je! O tom, že každého zaujme něco či někdo jiný. :) Pokusím se to napsat s co nejméně spoilery, ale přece jen se mohou objevit. Tak pozor!
Teď se pohodlně usaďte a jdeme na to.

Hobit - Bilbo Pytlík

Hobita jsem četla jako povinnou četbu. Hluboce smekám nad geniálností pana Tolkiena. Ale na druhou stranu mě moc nebere styl, kterým píše. Nemám ráda dlouhé popisy a každý, kdo četl Hobita nebo Pána prstenl ví, že pan Tolkien je přímo miluje. Ale mě nebaví číst, jak pročtě šli a šli a šli a najednou se stalo tohle a tamto a pak zase šli a šli a šli.
Ale přesto jsem knihu statečně dočetla. A našla jsem tam týpka, který mi ukázkově lezl na nervy. Bilbo Pytlík. A víte co je nejhorší? Já nedokážu říct proč. Prostě celá jeho osobnost a snad každá jeho věta či myšlenka mě přiváděla do varu. Přitom na něm není nic zlého, že? Jenže mně prostě vadil. Tečka.

Hunger Games - Peeta


we❤️it
Uf, uf. Kdo by neznal tuhle sérii aspoň jako film? Musím se přiznat, že ke knihám mě přivedl právě film. A musím říct, že to bylo docela fajn čtení a měla jsem celou sérii velmi rychle přečtenou.
Možná to někoho překvapí, ale mně prostě nesedl Peeta. Jak v prvním díle hrál na city byl možná chytrý tah, ale mě naštval. A pak jak mu vymyli mozek a on potom zaútočil na Katniss? Uuuuáááá. To bylo už na mě moc. I když vím, že za to defakto nemohl, tak mě tím natolik rozčílil, že ztratil veškeré mé sympatie. Přišlo mi, že s tím dostatečně nebojuje. Za mě to není žádný hrdina. A ne, nejsem tým Gale. Toho totiž taky moc ráda nemám.
P.S. Ve filmu ale naprosto žeru Galea.

True Blood - Alcide

we❤️it
Možná znáte seriál True Blood, který jsem vám doporučovala tady. Mám ho neuvěřitelně ráda. A pak jsem se dozvěděla, že byl natočen podle knižní série, která má 13. dílů. A hned jsem se na ni vrhla. Musím přiznat, že už jsem tu sérii četla dvakrát a už teď vím, že ten počet se ještě zvýší. Jo a je to na 90% jiné než seriál!
A kdo mě nejvíce rozčiloval? Alcide. Do prdele. Jak může být tak krásnej chlap tak debilní? Mně prostě přišlo, že nemyslí hlavou. Vždyť se neustále vracel k Debbie, což je kapitola sama pro sebe. No a když se zbaví Debbie, tak mu zase stoupne do hlavy, co se kolem něj děje a chová se jak debil. No nemám slov. Ale je krásnej!

To - Stan Uris 

we❤️it
Kdo nikdy neslyšel o TO, tak jakoby nežil. Mluví se o něm furt. Každý zná ten film. Aspoň z doslechu. Já viděla starý i nový. A musím přiznat, že starý u mě zatím vede a to díky obsazení. Nový není zlý a mám ho docela ráda, ale třeba obsazení Beverly se vůbec nepovedlo. Každopádně je hezký detail, že nový film vyšel po 27 letech. A ti kdo viděli, či četli ví, proč je to takový hezký detail. :)
A každý, kdo má rád Kinga, horory a nebo prostě pořádné bichle by si měl přečíst knižní předlohu TO. Je to prostě mazec, co si budeme. Nepříjemné pocity při čtení se dostavily a dokonce i nějaká slzička ukápla. Ale ten stísněnej pocit při některých částech? Parádní! Ale co se týče hlavních postav, tak jsem hrozně neměla ráda Stana. Lezl mi na nervy těma kecama, jak tomu nevěří a jak tohle a tamhleto. No a moje nesympatie k němu podpořil jeho zbabělý čin a nedodržení slibu.

Harry Potter - Dolores J. Umbridgeová 


we❤️it
Každý kdo mě zná ví, že naprosto miluju Harryho Pottera. Já tím světem i dost žiju. Je to těžká srdcovka, co mě přivedla ke čtení. A na každém díle (asi od 3. nebo 4.) jsem byla v kině. Každý ví, že filmové adaptace jsou většinou nic moc, ale Harry Potter se prostě povedl. Ale všichni nečtenáři by měli vědět, že i tak filmy pokrývají tak 50% celého děje.
Co se týče postav, tak já je mám vesměs ráda všechny. A i když by se mělo jednat o hlavní hrdiny, tak Dolores Umbridgeová je přece jen dost důležitá postava a v 5. díle vlastně hlavní, dalo by se říct. Když jsem si to teď teda tak hezky okecala, tak musím říct, že tu ženskou nesnáším. A pokud si někdo myslí, že po filmu ji nemůže nesnášet víc, tak to jset ještě nečetli knížku. Tam je jako mor. Fakt slovo nenávist dostane úplně nový rozměr.
Nesnáším tuhle růžovou ropuchu a smekám před herečkou, která ji perfektně vystihla.


Chtěli byste recenzi na některou sérii z výše zmíněných? :) A co vy a hlavní hrdinové? Koho fakt nemůžete snést? 





  

 Můžete mě podpořit na fb nebo instagramu :)

Mohlo by se ti líbit

16 komentářů

  1. Skvělý článek, pěkně jsem se pobavila :) Bilbo mi na nervy nelezl, ale Dolores Umbridgeová a Peeta ozhodně ano :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň někde jsme se sešly :D Jsme ráda, že ses pobavila :)

      Vymazat
  2. Verím, že Dolores liezla na nervy asi každému, ako pravý záporák :-). Bilbo mi v rámci Hobbita na nervy neliezol ale v Pánovi Prsteňov už bol trochu otravný. Postava, ktorú neznášam ja?
    Sansa Stark. Takú tupaňu som teda už dlho nezažila. Človek bez kúska sebareflexie, ktorý ani po toľkých útrapách nevezme osud do svojich rúk... fackala by som ju od rana do večera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dolores je prostě růžová ropucha :D
      Pána prstenů jsem jen viděla. Tolkien není prostě můj šálek čaje.
      Já Hru o Trůny nečetla, takže tohoto jsem byla ušetřena :D

      Vymazat
  3. Máš úplnou pravdu, Dolores a Peeta mě taky neskutečně štvali:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Umbridgeová je absolútna klasika, viem sa vžiť :-D A skladám klobúk za to, že si Tolkiena dokázala dočítať :-D Pre mňa je hrozne nudný :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale v knížce je fakt horší :D Zvládla jsem jen Hobita. A už nikdy víc. Taky mě to nebavilo. :D

      Vymazat
  5. Tak na Dolores se člověk musí shodnout i kdyby nechtěl. Mě při čtení vždycky brali všichni čerti( To i Voldy je proti ní roztomilej týpek :D:D:D ) Zrovna včera jsme dočetla celou sérii, asi po desáté:)))

    Jinak u Hunger Games jsem to měla jak kdy. Někdy to byl Peeta a někdy zase pro změnu Katniss, i když ta docela často:D
    Jinak True Blood knížky jsem nečetla, takže díky za tip. Určitě se po tom mrknu:) Ale v seriálu mě iritovala Sookie úplně neskutečným způsobem:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těším na léto až budu sérii číst asi taky po stopadesáté! :D Voldy je zlej týpek. Ale Dolores je růžovej ďábel. Už se těším, jak se u budu zase u Dolores čertit :D

      Katniss mě taky rozčilovala, ale rozhodně méně jak Peeta :D
      Jsou skvělé, ale nesmíš čekat závratnou literaturu. Je to prostě typická oddechovka. :))
      Jo v seriálu mě taky docela rozčilovala. V knížce ji mám ale ráda. :D A nelekej se - je to fakt hodne jiný :D

      Vymazat
  6. Hobita by som asi nezvladla precitat, tiez nemam rada dlhe opisy a ani film som nebola schopna dopozerat....ale ta kniha Harryho....ani som netusila, ze take nieco vyslo....och to si musim pozriet, som na nom zavisla :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to přečetla i dokoukala. Dokonce i Pána prstenů jsem viděla. Všechny díly. Chtěla bych za to nějaké ocenění. Děkuji :D Bylo to totiž fakt hrozný :D
      Teď nevím, co jsi nevěděla, že vyšlo :)) Harry Potter jakože všech 7 dílů :)

      Gabux

      Vymazat
  7. Hobita přímo nesnáším, takže to není pro mě :D Shodnu se s tebou u Harryho Pottera. Toho naopak miluji :) Postava Dolores byla šílená a když se pak objevila i v dalších dílech, tak jsem si říkala, sakra, co ta tady dělá. Každopádně taky smekám před herečkou, která tak otravnou postavu zahrála fantasticky :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to placák s tím Hobitem :D
      Herečka byla suprová, ale teda ta postava je fakt otřesná. Brrr. Nejhorší je, jak je se vším propojená a tak... brrr

      Vymazat
  8. To je super článek! :D Já moc nečtu, takže nedokážu říct, kterou hlavní postavu nesnáším :D Já ty pocity většinou nechávám volně plynout :D Jsi dobrá, že ses odvážila přečíst To - horory moc ráda nemám a ještě o tom číst? To by mě pak pronásledovalo černými uličkami :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :D
      A nemrzí tě to někdy, že nečteš? :))
      To byla jedna z nejlepších knih, které jsem kdy přečetla. Po Harry Potterovi je rozhodně moje nejoblíbenější ❤️

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)