Zoo Lešná očima pravidelného návštěvníka - Gabux

Zoo Lešná očima pravidelného návštěvníka

by - 19:32


Tentokrát bude článek složen hlavně z fotek, ale žádný strachy, i text se pro vás najde.

Zoo Lešná je Zoo, ve které jsem prakticky vyrostla. Byla to jedna z prvních Zoo, které jsem kdy navštívila a tudíž je jasné, že má u mě zvláštní místo a za mě je to prostě ta nejlepší Zoo. Společně s pražskou.
Nějak se stalo, že dva roky zpátky jsem tuto zoo navštívila s Verčou, jejím přítelem, jeho neteří, jeho maminkou a mou babičkou. A od té doby ji navštěvujeme každý rok. Stala se z toho taková tradice. Letos jsme jeli jen Verča, její přítel, já a poprvé brácha. Babička si v noci udělala něco s nohou, takže musela zůstat doma.
Ale díky bohu se každým rokem něco mění, takže se zase nenudím. Každopádně kdyby někdo potřeboval po této Zoo provést, tak jsem k dispozici. Vyznám se tam snad lépe než u nás doma!

Vloni poprvé otevřeli budovu s rejnoky. Zajímavostí je, že kromě toho, že si můžete pro ně koupit krmivo, tak je můžete i pohladit. Vloni se moc hladit nedali, ale letos to byla paráda! Taky jsme tam šli jako první, aby tam nebylo moc lidí. Navíc, jak ještě bylo krmivo a lidé kolem nás krmili, tak rejnoci byli hodně u kladiny a dokonce i takhle vyskakovali po stěně, takže hlazení dostali až až. Je to zvláštní pocit, ale musím uznat, že se mi to líbí. Jsou takoví hebcí!


Mají ale docela zvláštní "obličeje", nemyslíte?  Trošku děsiví, ale jinak hodně miloučcí. Přísahám! :D


Pak už jsme šli klasicky naši trasu. Lachtani, vydry a budova, které nevím, jak se nadává, kde chodíte mezi opičkami, ptáky a tak dále. Letos byli lachtani dost hlasití, ale děsně nefotogeničtí. A vydry ani letos nezklamali a k vidění byli snad jen na tři minuty.
První rok, který zahájil tradici, nám nabídl pohled na lenochoda zblízka. Vloni zase na takového černého ptáka hodně zblízka. A jelikož se ptáků trochu bojím, tak asi chápete, že lenochod mi byl příjemnější. Ale letos jsme měli super pohled na opičky. Jedna vždy vzala jídlo a utekla. Druhá se vydala za ní a půlku ji ukradla.


Teď už to nebude úplně popořadě, protože jsem vymazala asi milion fotek a tím pádem mi souvislosti trochu unikají. Každopádně následují mravenečníci, tapýři a velcí ptáci, co se podobají pštrosovi. Ale nejsou to emu!
Ze začátku mě to v zoo moc nebavilo, protože si to tam už prostě pamatuju, ale na co jsem se první část těšila, byla tato zmrzlina. Ice'n'go se tenhle skvost jmenuje. A já ji miluju. Já si dala žvýkačku a brácha cukrovou vatu. Ale příští rok si už chci dát i jinou příchuť, ale ty barvičky mě vždycky tak lákají!


Dalším prostorem, ve kterém se pohybujete mezi zvířaty, je prostor s ptáky. Hlavně s papoušky. Pak mnohem dále je další s ptáky, ale tak jsou supové, kteří nádherně pózovali vloni a letos na to kašlali. Ale zase vloni na to kašlali papoušci. Takže si asi nevyberu.


Každopádně letos bylo hodně zvířat zalezlých, protože bylo poměrně teplo. Ale i tak jsem si to užila. Když už jsem u zalezlých zvířat. Každý rok leží tygrové zády k návštěvníkům. Každý rok! A já tygry miluju. Ale letos, pro změnu, tam radši nebyli vůbec. A medvědi hned vedle? Každý rok jen černá skvrna někde v dáli. Ani letos nezklamali. 


V Zoo se nachází spousta jiných věcí než jen zvířata či občerstvení. Často jsou k vidění různí Buddhové. A nebo krásná japonská zahrada. Je v ní spousta hezké energie, krásné stavky, promyšlené detaily a úžasná atmosféra. Letos ale bylo opravdu teplo a tam svítilo hodně sluníčka, takže z tama fotky moc nemám. 


Něco bych vám o tomto ptáku řekla, ale vůbec nevím, co je o za ptáka, jen se mi líbí ta fotka. Takže tohle je nějaký pták zhruba uprostřed Zoo vyfocen při chůzi.


Pokud jsem letos za něco opravdu ráda, tak je to tahle fotka. Letos se totiž poprvé za ty tři roky tahle panda ukázala. Je nádherná! Chundelatá, roztomilá a ta barva. Prostě jsem se na místě zamilovala a kvůli téhle fotce málem zabila na šutru.


Buddha pro štěstí. Říká se, že když se ho dotknete, tak vám přinese štěstí. Takže očekávám přímo nával štěstí, protože jsem si na něj, jen pro jistotu, šáhla asi pětkrát.


Jak už jsem zmiňovala, v Zoo je spousta jiných věcí než jen jídlo a zvířata. Například tahle budova s informacemi o tygrech, pár hlavolamů se tam taky najde a venku tahle úžasná věc. Každý rok se u ní fotím a každý rok doufám, že dosáhnu o něco víš. Marně.


Abych nezapomněla. Vyfotit nosorožce je každý rok záhul. On je pokaždé zády a pak se na moment natočí lépe. Letos mám nejhezčí fotku z křoví, do kterého jsem div nemusela vlézt. Zaostřit na něj a ne na větvičky, bylo taky hodně zajímavé. Ale kromě škrábanců mám i tu fotku, takže jsem docela spokojená!


Teď mi někdo vysvětlete, co je na plameňácích tak úžasného, že je tak in je letos mít úplně na všem? Za prvé, nejsou vůbec tak růžoví, jak se kreslí. Za druhé, jsou děsiví. A za třetí, koukají vražedně. Jako každej pták.


Vidíte jak kouká? Vyfotila jsem tuhle fotku a hezky rychle odešla za jinými zvířátky. 


Tenhle Buddha je v Zoo už neuvěřitelně dlouho a mně se stejně líbí úplně nejvíc ze všech. 


Zajímavé je, že v této Zoo je víc albínů než normálních klokanů. A asi jsem si vybrala všechno štěstí od Buddhy, když se mi povedlo ho blejsknout ve skoku a nijak to nerozmazat. Sice má přepálenej kožíšek, ale to už mi zas tak nevadí. 


Byl roztomilej a byl úplně nejblíže, takže jsem s ním vyfotila asi padesát fotek. A promazávat to je pak úžasná věc. Každému bych to přála. Ale je boží, že jo?


Tahle fotka není zrovna vzorem kvality a tak, ale je vyfocena proto, abych vám ukázala těhotnou klokanici. Ten bílej flek je mládě. A víte, že takové mládě ve vaku stráví 40 týdnů? A mezitím je zastaven vývoj druhého mláděte v druhé děloze, dokud první mládě neopustí bezpečí vaku. 
Další random ptáci, kteří mě trošku děsili tou blízkostí a velkým zobákem. Ale to rozpětí křídel je obdivuhodné. A tak nějak mi došlo, že mám nejvíc fotek právě ptáků. Asi jsou moc fotogeničtí. 


A tuhle fotku jsem si vždycky přála! A správně by měla být hned pod fotkou toho tygra, ale mně se více hodí sem. A taky tím chci ukázat, že zásadně chodíme proti směru prohlídky. A díky tomu se vždy ušetříme obrovského kopce a cestu zakončíme žirafama a následně dobrým jídlem. A to za to stojí!


Tihle ptáci mě taky děsili. Velký zobák a příliš blízko mé osobě. Ale byli suprově fotogeničtí a rozpětí křídel mají obdivuhodný.
To mi tak připomíná skutečnost, že každoročně mám nejvíce fotek ptáků. Ale já umím rozeznat plameňáka, supa, papouška a to je tak všechno. Už ani toho pštrose ne, protože stejně vypadá i emu a ještě jakási potvora. Takže ty fotky jsou fakt jen na ozdobu. Ale nevím pro koho, když já ptáky fakt nemusím.


Sloni jsou jasným a každoročním cílem Verči, která je prostě miluje. Bohužel byli letos hlavně vevnitř, takže jsem si je nestihla vyfotit seshora jako vloni. A to mi připomíná, že vám asi sem budu muset udělat i nějaké ohlédnutí do minulosti a napsat článek o loňské zoo. Protože tam mám některé fakt hezké fotky! 


A miluju, když zachytím něco, jako je tohle. Prostě jsem z toho vždycky unešená. Viz skok klokana.


Miluju tyhle líný kočkovitý šelmy, co se vždycky vyhřívají na sluníčku. Fakt. Každý rok ho najdu v této poloze. A tam vlevo v rohu, ten flek, to je lvice. A kvůli této fotce jsem taky stála na šutru. V klouzavých žabkách. Takže jsem ráda, že žiju! 


Etiopie a surikata na stráži. Neuvěřitelně zvědavé, srandovní a mrštné potvůrky. Surikaty má zase nejraději přítel Verči. A asi ho chápu. Jsou hravé.


Tyhle zdechliny jsou pěkně prosím hyeny, které jsou znaveny vedrem. Ale snad poprvé jsem je v Lešné viděla takže jsem asi spokojená.


Sovááááá. Já miluju sovy. A kromě vlků, kteří v této Zoo nejsou, a tygrů, kteří mě letos naštvali ještě více, protože ani záda jsem neviděla, jsou mým nejoblíbenějším zvířetem. A letos jsem na tu fotku docela pyšná. Měla jsem totiž malý Canon. A ne tu velkou krávu zrcadlovku. Takže se mi objektiv vešel mezi to pletivo a vznikla tahle fotka. Sice nakřivo a je na ní všechno špatně, ale mně se líbí!


A konečně žirafy. Ty jsou každoročně úžasné. A je zcela jisté, že budete mít od nich nádherné fotky. Prostě taková jistota. Ještě mě tu nikdy nezklamaly, tak doufám, že jsem to právě nezakřikla. 


Moje maminka miluje žirafy, takže mám od nich vždycky sto milionů fotek. Každopádně, když se v Lešné přiblížíte ke slonům, tak je vám jasné, že za chvíli budou lvi, surikaty, hyeny, sova, žirafy a zebry a pak, konečně, jídlo! 


Každý rok jdeme takovou blbou stezku, kde jsou různé druhy stromů a něco o dinosaurech. A jelikož já jsem ráda, když poznám jehličnatý od listnatého a o dinosaury se nijak zvlášť nezajímám, tak jediným lákadlem je pro mě tohle vajíčko.


Je obří a každý rok mám od něj nekolik fotek. A tady jsem se prostě nemohla rozhodnout, která se mi líbí víc, tak je vám se dávám obě. Pardon. Trochu narcis.


Tak nějak na půl cesty od rejnoků, jídla a dalších věcí je zámek. Který je fakt krásný, ale já nenávidím, když mám cizí lidi na fotkách, takže vám bude muset stačit jeho střecha. A je to už blízko východu!


V zámku jsou terária s hady, žabičkami a želvami. A tenhle Hroznýš se zase nejvíce líbil bráchovi. Mně hadi nevadí, ale mamka by se asi zbláznila, kdyby tohohle hada viděla. Byl obří.


Je to taky nové. Nevím jestli vloni poprvé otevřeno nebo předloni, ale kousek od zámku je budova s mloky. Ale jelikož mloka každý zná, tak jsem vám vyfotila tuhle potvoru.


Jmenuje se Axolotl mexický a je tak ošklivej až je roztomilej. Ale vloni taky víc spolupracoval. Takže v ohlédnutí za minulostí bude mít taky svoje fotky. 


A nemohu zapomenout na tučňáky. Tihle tři byli strašně blízko a přijde mi strašně vtipný, jak stojí za sebou. Jak tři čuníci. Nebo tak. Říká se, že tučňáci nejsou nejchytřejší, ale rozhodně jsou to jedni z nejhezčích ptáků. A nebojím se jich. 


Kolem toho zámku jsme prošli několikrát, takže jsem ho taky několikrát vyfotila. Já se neumím rozplývat nad ptáky, takže jsem si prostě našla svoji zábavu. U toho zámku je totiž rybníček s různými druhy ptáků.


A rozloučím se s vámi s touhle fotkou. Tu fotku si nechám zarámovat. Asi jediná normální fotka s bráchou. Jen tak mimochodem, mně bude v říjnu 20 a mu bylo v březnu 15. Jo, já vím. Nevypadá na to.
Průměrně v této Zoo strávíme 6 až 8 hodin. Letos, jelikož spousta zvířat byla zalezlá jsem zde strávili "pouhých" 5 a půl hodiny. Třikrát hurá! :D

A co vy a Zoo? Máte nějakou oblíbenou? Proč? A znáte Lešnou? Co na ní říkáte? A vaše oblíbené zvíře ze Zoo? :)




Mohlo by se ti líbit

29 komentářů

  1. Krásné fotky! Žirafy a papoušky mám ráda, akorát já byla zatím jen v pražské zoo :D přesně tu samou zmrzlinu jsem měla nedávno na pouti a byla skvělá :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já mám taky ráda žirafy. To jejich zbarvení a ty jejich oči! ♥ Pražská je super! Ale Lešná je prostě srdcovka. :) A ta zmrzlina - to je zmrzlina pro bohy!

      Vymazat
  2. jééj, my na slovensku mame len 4 ABO 5 ZOO :D, a jednu máme akurát v našom svete, ale už od malička čo tu bývam stále dookola tieisté zvieratá nič sa tam nemení, a je to také otrepané no najviac sa mi páči zoo v KE je to tam také veľké zaujímavé a majú tam aj dinopark, no vidím že čo si ty bola tak bolo uple skvele a super, no najviac ma zaujal ten budha :) a tie farebné papagáje :D

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt tak málo? :-O To je škoda, když se nic nemění. Láká to méně návštěvníků a pak hrozí, že to zoo neutáhne :/
      A zrovna Lešná je poměrně kousek od hranic s váma! Tak když někdy bude chuť na delší výlet :D O:)

      Vymazat
  3. pekný článok, fotky papagájov sú krásne :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek i fotky :) moje nejoblíbenější zoo je asi jihlavská, nejspíš proto že ji mám nejblíž a nejvíckrát jsem ji navštívila, v zoo Lešná jsem tuším byla, ale už to bylo nějaký čas zpátky, takže už si moc nepamatuji, jaké to tam bylo :) jinak loni jsem navštívila Tropicarium v Budapešti, kde se také dali hladit rejnoci a bylo to super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Tak v jihlavské jsem ještě nikdy nebyla. To budu muset napravit :) Pokud budeš mít cestu kolem, tak Lešnou fakt doporučuju.
      Rejnoci jsou dokonalí!

      Vymazat
  5. Ježiš tu zmrzku jsem měla jednou tak před 5 lety haha a v této zoo jsem byla ještě jako děcko se základkou, ale ráda bych ji viděla i takhle novou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji měla poprvé jako malá v IQ parku, pak v Chorvatsku a následně jsem ji objevila až tady :D
      Lešná je skvělá a určitě stojí za výlet. :)

      Vymazat
  6. Za to já v téhle zoo nikdy nebyla. I když už jsem velké dítě, možná by mohla být fajn nějakou zoologickou zahradu zase navštívit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zoo není člověk nikdy dostatečně starý! :D

      Vymazat
  7. Já Lešnou miluju, je to jedna z nejhozčích zoo v ČR podle mě :) Už jako malá jsem tam s rodinou jezdila, naposledy jsem tam byla vloni v létě touto dobou s přítelem, myslím, že ti rejnoci tam už i byly, ale nechcu kecat. Zoo je krásně udělaná a je hodně vělká :D Naposledy jsem byla před pár týdny v zoo v Praze, která taky stojí za návštěvu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím :) Jo byli. Vloni byli poprvé právě :) Já mám obecně nejraději Lešnou a pražskou, takže se shodneme! :)

      Vymazat
  8. Během týdne jsem v ní byla dvakrát a hned bych jela zpět. Nejvíce, protože tu kulturu miluji spolu s přítelem, se mi líbila japonská zahrada mushin :)
    Na blogu také najdeš o obou návštěvách článek, budeš-li chtít. :)))

    https://yourvee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvakrát během jednoho týdne? Tak to máš můj obdiv :) Japonská zahrada je krásná, ale mě na tyhle věci moc neužije O:)
      Určitě se kouknu :)

      Vymazat
  9. Naša Košická ZOO je vraj rozlohou najväčšia v strednej Európe. Nie je síce preplnená nejakými exotickými zvieratkami, ale taký piknik a prechádzka je tam úžasná. Určite sa oplatí, ale treba si na to nájsť čas skoro celý deň. Dajú sa kŕmiť zvieratká, ale samozrejme nie hocčím, ale kúpenou stravou. Taktiež je tam Dinopark aj s malým 3D kinom a dinosaurím revom. Ak sa niekedy rozhodneš pre návštevu Košíc, mile radi sa pridáme a poukazujeme.
    Inak som tých ZOO veľa neprešla. Nedávno som písala o Kontaktnej v Liptovskom Mikuláše. Je to také malilinkaté, ale môžeš si zvieratká pohladkať a pritulkať. Potom sme ešte navštívili aj Nyireghyházu a tam to ZOO, menšie ale za to zvieratká, ktoré u nás nie sú.
    Avšak sa mi veľmi páčilo ZOO v Prahe. Ale hlavne kvôli atrakciam. Premáva sa tam vláčik, je tam lanovka, pavilóny, kde je vzduch presne ako v džungli... to bola asi top pre mňa ZOO. Bojnická tiež nie je na zahodenie, ale tam skôr odporúčam Zámok, keďže ja milujem historické pamiatky.
    Ale určite ak prídem do Lesnej, navštívim vaše ZOO. Krásne obrázky. I keĎ ja milujem zvieratká hlavne v prirodzenom prostredí, niekedy to jednoducho nejde. A ak ide o záchranu, aj tá ZOO je lepšia ako smrť.
    Inak, tvoj brat vyzerá ale že fakt staršie, myslím, že nemá problém kúpiť si pivo...:-). To mám ja s mojim synovcom, ktorý má 14 ale človek by mu hádal fakt že viac. Ale ja mám obvykle problém s určovaním veku. A tiež mám rada, ak mi ľudia tipujú menej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tak to je něco! Pokud někdy budu mít tu možnost, tak ji ráda navštívím a určitě se ti ozvu, abych se neztratila :) Tady se dají taky krmit, ale z toho už jsem docela vyrostla :D
      Ježiš do kontaktní zoo chci moc moc!
      Pražská zoo je úžasná a miluju ji, ale ta Lešná si mě něčím získala a nemůžu se rozhodnout, kterou mám radši :D Jinak ešná je zlínská zoo :)
      Já miluju zvířata ve volné přírodě, ale někdy to prostě nejde a pokud je zoo chrání před vyhynutím, tak proč ne.
      Nemá, ale nekoupí. On prostě je takovej správnej. Víš jak to myslím ne? :D Já v poslední době taky neumím tipovat a to mi tak šlo, když jsem byla malá!

      Vymazat
  10. Moc krásné fotky a skvělý článek :) Do Zoo jezdím moc ráda, letos jsem navštívila ZOO Prahu a Dvůr :) V ZOO Lešná jsem ale zatím nikdy nebyla. Vypadá to tam podle fotek ale opravdu krásně a moc ráda bych se tam jednou podívala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :)
      Já Zoo miluju, ale jsem taková stálice. Měla bych navštívit i jiné než Lešnou a pražskou. A Lešnou fakt doporučuju!

      Vymazat
  11. <3.<3 potrebujem domov albínieho klokaníka a mláďa hyeny :3 tá zoo vyzerá zaujímavejšie ako väčšina tých, ktoré som navštívil ja :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou boží, že jo? ♥ Já se tam úplně zamilovala :D Určitě tuhle zoo navštiv!

      Vymazat
  12. Nejraději mám také žirafy.A Zoo ve Dvoře Králové,to jediné je blízko mého pobytu.Krásné fotky.
    Budu ráda,když se koukneš na můj blog

    pokecsesandrou.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zbožňuju sovy, tygry a vlky. Sova logicky vždy spí, tygři se nikdy nechtějí ukázat a vlky tu nemají. Ale naštěstí miluju všechna zvířata, kromě hmyzu a pavouků, takže jsem spoko :D
      V této zoo jsem ještě nikdy nebyla. Asi budu muset napravit! :)

      Vymazat
  13. Lešná je rozhodnějedna z nejhezčích zoo u nás. Krásná je i ta v Plzni a v Praze. Jinak ještě mám ráda tu v Olomouci, i když není kdo ví jaká, tak k ní mám blízko protože jsme tam chodili každý rok s přítelem:) A ještě miluju tu v Dublinu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Plzni jsem nebyla, budu to muset napravit! :) A ta v Praze a Lešná? ♥♥♥
      V Olomouci jsem taktéž nebyla. To budu muset taky napravit.
      Dublin... Ach ten Dublin! Ráda bych se tam podívala a zoo bych rozhodně nevynechala.

      Vymazat
  14. Miluji Lešnou. Když byly děti malé, jezdili jsme tam pravidelně. Letos se tam s manželem chystáme sami :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lešná je skvělá :) Tak to si ji určitě užijete zase trochu jinak! :)

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)